Concepten

Modulair bouwen

Team Modulair is een samenwerking tussen Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ursem Modulaire Bouwsystemen en Schouten Techniek. Het staat voor het industriële bouwen en draagt met integrale diensten en industriële producten bij aan rendabele, duurzame huisvesting in de gebouwde leefomgeving. Er wordt gestreefd naar een passende modulaire oplossing voor vraagstukken van opdrachtgevers.

Het grote voordeel van modulair bouwen zit met name in de procesbeheersing van het gehele realisatietraject. Er zijn minder risico’s en er kan in twee gelijktijdige bouwstromen worden gewerkt: in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum en op de bouwplaats. In de fabriek kunnen modules zeer compleet worden geproduceerd, zelfs voorzien van badkamers, keukens, afwerking en installaties van Schouten Techniek uit Zwaag. Indien gewenst kan ook het meubilair al worden geplaatst. Dit alles met een productieproces dat logistiek optimaal, gecontroleerd en weersonafhankelijk is en een continue kwaliteit kent.

Wij denken graag mee om een passende oplossing te vinden. ​​

Om een indruk te krijgen van het modulaire bouwproces verwijzen wij graag naar de film over project The Student Hotel Amsterdam. Klik hier​ om deze film te bekijken.

 

De Voorsprong

De Voorsprong is een schoolconcept, ontstaan na een aanbesteding waarbij wij een mooi ontwerp hebben gemaakt voor een basisschool. Samen met Rudy Uytenhaak Architectenbureau, Pieters Bouwtechniek en Schouten Techniek hebben wij bedacht dat we alle kennis, ervaring en creativiteit in dit ontwerp moesten samen brengen in een standaard schoolconcept. Daarmee kunnen we een compleet uitgewerkte school aanbieden voor een zeer scherpe prijs. We bieden de school turnkey aan. Het ontwerp, de techniek en de kosten zijn volledig vooraf bekend. We hebben gewerkt aan het meest efficiënte ontwerp en bijbehorende constructie, en installatie opzet. Ook als een gemeente of schoolbestuur een grotere of kleinere Voorsprong wenst of een extra verdieping is dit al bedacht.

We hebben dit concept samengevoegd in een mooie brochure; deze is te vinden op www.voorsprong.nu​.

Harbour Fenster

In de huidige stedelijke ontwikkelingen worden steeds vaker locaties opgezocht voor nieuwe vastgoedontwikkelingen waar snelwegen, spoorwegen of industrie in de directe omgeving gesitueerd is. Het ruimtegebrek in de grote steden dwingt ons om die locaties ook serieus op te pakken en hier stedelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Hoe los je op deze locaties de geluidproblematiek op?

Veelal is er voor de doelgroep starters, studenten en young-professionals geen ruimte in het budget voor dubbele gevels en voldoen dove gevels niet in het geval van spuiventilatie. Daar voor is nu een innovatieve  oplossing voor deze projecten; het Harbour Fenster.

Harbour Fenster is een innovatieve geveloplossing voor gevels met een zware geluidbelasting. Daar waar je in veel gevallen niet kunt ontkomen aan een dove gevel, kan in veel gevallen het Harbour Fenster worden toegepast. Het is een dubbel-raam principe met een van binnenuit bewasbare maatvoering. In het dubbele-raam principe is de oplossing voor de geluidsreductie en spuiventilatie opgenomen.

Wij vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op via info@heddes.nl