ENTER/Amsterdam!

 

Op de plek waar je echt Amsterdam binnenkomt is op 28 juni jl. door Heddes Bouw & Ontwikkeling en Delta Lloyd het startschot gegeven aan de Transformatie van 4 kantoorgebouwen tot 191 vrije sector huurwoningen. De twee nieuwe door Ector Hoogstad Architecten ontworpen ‘kloeke’ woongebouwen, gelegen aan de Joan Muyskenweg, zijn omgedoopt tot Enter/Amsterdam; de plek waar je Amsterdam binnenkomt.

Het project is gelegen tegenover het Amstelkwartier en tegen de Utrechtsebrug op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Delta Lloyd. Allemaal om en rond de Amstel en de Duivendrechtsevaart.

Op deze plek worden 191 vrije sector huurwoningen ontwikkeld en gerealiseerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling in opdracht van Delta Lloyd. Hierbij valt het volledige ontwerp, de uitwerking en de realisatie binnen de opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling samen met haar ontwerppartners en co-makers.

De eerste appartementen worden naar verwachting medio 2018 opgeleverd. De appartementen zijn vooral aantrekkelijk voor de Young professional die op zoek is naar een moderne, betaalbare huurwoning op een stedelijke locatie. Het wooncomplex bestaat na de transformatie uit twee-, drie- en vierkamerappartementen variërend in oppervlakte van ca. 50m2 tot ca. 110 m2. Naast de reguliere driekamerappartementen komen er driekamerappartementen volgens het ‘friends’ concept.

“Wij hebben deze opdracht verkregen uit een Design en Build aanbesteding welke Delta Lloyd onder begeleiding van Objectum in de markt heeft gezet. Dat is bijna een jaar geleden. In die tijd hebben we het plan geoptimaliseerd en het programma kunnen vergroten en de onherroepelijke vergunningen verkregen. Dit proces is precies waar wij als integrale bouwer onze meerwaarde voor de klant kunnen leveren en Delta Lloyd heeft ons daar de ruimte voor gegeven en optimaal van kunnen profiteren; het is een fantastisch project voor ons!”, aldus Niels Doodeman, directeur Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Igno Schings, manager  Vastgoed bij Delta Lloyd: ‘”Wij zijn zeer positief over de transformatie van de kantoorgebouwen naar woningen. De koppeling met het Amstelkwartier is veelbelovend en de ligging met ontsluiting op de snelwegen en het openbaar vervoer is goed. Het afgelopen jaar is door het team intensief gewerkt aan de optimalisatie van het ontwerp en het doorlopen van de planologische procedures. Het team mag met recht trots zijn op de prestatie die is geleverd binnen het relatief korte tijdsbestek. We zien de uitvoering en realisatie van het plan met vertrouwen tegemoet”.

Niels Doodeman samen met Igno Schings, onthulden het bouwdoek met daarop de naam van het project: Enter/Amsterdam. Op de website www.enteramsterdam.nl is direct informatie te verkrijgen voor geïnteresseerde huurders op deze unieke locatie. 

Met Heddes Bouw & Ontwikkeling werken Objectum Bouwadvies en Procesmanagement, Ector Hoogstad Architecten, IMd raadgevende ingenieurs, DWA adviseurs, installateurs Blom Elektrotechniek en Breman Installatiegroep samen aan de beste prestatie voor Delta Lloyd.

Voor meer informatie:

http://www.heddes.nl/projecten/transformatie-joan-muyskenweg-amsterdam/ 

www.enteramsterdam.nl

 Noot: De artist impression is gemaakt door Ector Hoogstad architecten en mag alleen gerelateerd aan dit project worden gebruikt voor publicatie (op internet), met een link naar www.ectorhoogstad.com en alleen wanneer de namen van alle betrokkenen worden vermeld.