Ellen de Jong

directiesecretaresse

Ellen de Jong

De vrijheid die ik krijg in combinatie met het vertrouwen geeft mij het gevoel dat de mogelijkheden onbegrensd zijn en er een wereld aan mijn voeten ligt.

"Als secretaresse kun je je eigen functie creëren", roep ik altijd. Dat dit zo is, uit zich in mijn dagelijkse werkzaamheden aan alle kanten. Naast de reguliere taken als het beheren van agenda's, e-mail inboxen en correspondentie is er zoveel meer. Door juist ook andere taken op te pakken laat ik zien wat ik waard ben en wat ik in mijn mars heb. Op deze manier kan ik mensen verrassen en weten ze mij in het vervolg ook te vinden voor andere zaken.


Voorwaarde voor dit alles is uiteraard wel dat deze kansen je gegeven worden binnen een bedrijf. En bij Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. is dat gelukkig zo. De vrijheid die ik krijg van de directie is voor mij heel waardevol en het vertrouwen wat hier automatisch bij komt kijken geeft mij een heel goed gevoel. Het directieteam, waar ik zelf ook voor een deel onderdeel van uitmaak, is heel hecht en er wordt snel geschakeld. Vaak is één woord genoeg en het tempo ligt doorgaans hoog. Dit zorgt ervoor dat elke werkdag weer een verrassing is.

Om het feit dat ik ooit dacht dat ik me zou vervelen in deze functie wordt door zowel mij als de directie nog regelmatig hard gelachen! Zo zie je maar dat je vooroordelen over in dit geval de functie van directiesecretaresse soms maar beter links kan laten liggen.

Met de directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling, Niels Doodeman, heb ik een bijzondere band. Het bedrijf heeft een heftige tijd achter de rug. In zulke periodes leer je elkaar heel goed kennen. Het feit dat wij allebei 'echte Westfriezen' zijn zal hierin ook zeker een rol spelen!

Ik word regelmatig betrokken bij beslissingen die moeten worden genomen en mijn mening wordt door hem ook oprecht gewaardeerd en meegenomen in zijn beslissing. Dit gegeven draagt er absoluut aan bij dat ik nooit één seconde spijt heb gehad van mijn 'carrièreswitch'.

In 2010 ben ik Secretaresse van het Jaar geworden, na aanmelding door de directie. Sinds de uitverkiezing doe ik regelmatig presentaties en lezingen bij bedrijven en scholen. Door de wijze waarop ik mijn functie binnen Heddes Bouw & Ontwikkeling kan invullen, ben ik in staat om hierover enthousiast te vertellen en zo anderen te motiveren. Het secretaressevak is een feest, helemaal wanneer je zelf de gelegenheid kunt creëren!