Toepassing van FSC Hout

Heddes Bouw & Ontwikkeling is in het bezit van het FSC®-certificaat. Met onze opdrachtgevers stemmen we af welke producten, waarin hout of houtvezel is verwerkt, moeten zijn voorzien van een FSC-keurmerk. Voor de projecten die we zelf ontwikkelen bepalen we dat zelf.

Voor die producten vragen we in de calculatiefase uitsluitend bij FSC-gecertificeerde partijen offertes aan. Wij controleren op de geldigheid van het FSC-certificaat en kopen de FSC-producten uitsluitend bij FSC-gecertificeerde partijen. Op de bouwplaats controleert de uitvoerder aan de hand van afleverbonnen of het geleverde product overeenstemt met wat is gekocht. De administratie controleert of de facturen van de houtleveranciers aan de FSC-richtlijnen voldoen.

Aan het eind van het project verstrekken we een totaaloverzicht van geleverde FSC-producten aan de opdrachtgever. Wij garanderen daarmee de Chain of Custody van de FSC-gecertificeerde houtproducten.

U kunt de geldigheid van ons FSC-certificaat controleren via de daarvoor bestemde officiële website. Ons CoC-nummer is SCS-COC-001028.