Werenfridus College opgeleverd

04 mei 2018

Op 20 april is het geheel gerenoveerde Werenfridus College in Hoorn weer overgedragen aan de school.

De afgelopen periode hebben wij gewerkt aan de renovatie en nieuwbouw van het Tabor College locatie Werenfridus. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat een groot deel van het oorspronkelijke gebouw uit 1953/1957 is behouden en in de oude staat teruggebracht. Bijzondere details zijn het grote glas-in-lood raam in het oude trappenhuis en de bestaande goten in de patio die wordt overkapt.

In de overkapte patio is de aula ingericht, waar de leerlingen onder andere hun pauze kunnen doorbrengen. Dit wordt het nieuwe hart van de school. Bijzonder in de aula is de lichtinval; de lichtstraten die in het plafond zijn aangebracht zorgen voor veel toetreding van daglicht. In het midden van de aula is een theaterzaal gebouwd, een ronde ruimte op poten die door onze timmermannen dakpansgewijs is betimmerd met hout.

 

Met de centrale hal worden het bestaande, gerenoveerde, gedeelte van de school en de nieuwbouw aan elkaar verbonden. De nieuwbouw is opgebouwd als een flexibel indeelbare structuur over twee lagen. In de nieuwbouw zijn klaslokalen gerealiseerd alsmede vier nieuwe gymzalen gerealiseerd met daaronder een fietsenstalling. Ook de gymzalen hebben een bijzondere lichtinval door het toepassen van kunststof waarin de naam Werenfridus te zien is.