West Beat 'nieuw icoon' in Amsterdam Nieuw-West

16 juli 2018

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in Amsterdam het complex West Beat verworven voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Het zeer duurzame gebouw aan de Lelylaan omvat 150 woningen met een binnentuin, circa 3500 m2 aan werkplekken en horeca in een spectaculaire plint boven een parkeergarage met 117 parkeerplaatsen. De nieuwe trekpleister in het stadsdeel Nieuw-West wordt in 2020 opgeleverd. Heddes Bouw & Ontwikkeling begint deze maand met de bouw, in opdracht van ontwikkelaar Lingotto.

De gemeente Amsterdam vroeg bij gunning van het project om een ‘nieuw icoon’ dat het stadsdeel Nieuw-West meer moet verbinden met het gebied binnen de ring A10. Ontwikkelaar Lingotto, bekend van de A’DAM Toren en de Kauwgomballenfabriek, heeft deze wens vertaald in een multifunctioneel gebouw met onder meer een grote open ruimte (‘Open Space’) voor ontmoetingen tussen bewoners, gebruikers en buurtbewoners.

Ontwikkelaar Martijn Bakker van Lingotto: “We focussen op bedrijven met een open karakter, die voor levendigheid zorgen in het gebouw en interactie zoeken met de buurt. De architectuur van West Beat is door Studioninedots helemaal ontworpen voor ontmoetingen. Een aantal bijzondere ruimten staat aan de basis hiervan. In de ‘Superruimte’ zijn straks werkplekken, horeca en een podium te vinden. Daarnaast is de ‘Olifantenruimte’ één van de bijzondere werkruimten in het pand, waar je als ondernemer zichtbaar kunt zijn en dus eenvoudig een connectie met bezoekers kunt maken.”

“West Beat is een goed voorbeeld van een mixed use gebouw, waarin de behoeften van de bewoners en de gebruikers van de commerciële ruimtes optimaal bijeenkomen”, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea RE&F. “Het gaat zorgen voor meer sociale cohesie in de buurt. En met een EPC-norm van -0,05 en het toepassen van onder meer groene gevels is het gebouw zeer duurzaam. Voor onze institutionele opdrachtgevers in het ADRF gaan financieel én maatschappelijk rendement hier op een prachtige manier samen.”

“West Beat past heel goed bij de integrale aanpak van Heddes bij complexe, binnenstedelijke projecten”, zegt Niels Doodeman van Heddes Bouw & Ontwikkeling: “Wij bouwen graag met passie aan dit nieuwe icoon voor de stad Amsterdam.”