Start bouw YOTEL Hotel Amsterdam

 

Met een virtuele tour op de bouwplaats om het toekomstige hotel al te kunnen waarnemen, is de bouw van YOTEL Hotel Amsterdam aan de Asterweg in Amsterdam officieel van start gegaan.

Heddes Bouw & Ontwikkeling bouwt in opdracht van Hotel Asterweg BV het door Being Development ontwikkelde hotel op deze locatie centraal in de circulaire wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord.

Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development: “We zijn verheugd om te beginnen met de bouw van dit spannende, kwalitatieve en overwegend circulaire hotel.”

Het 202 kamers tellende hotel wordt opgebouwd uit modules die gebouwd worden door Ursem Modulaire Bouwsystemen. Hier worden de hotelkamers kant-en-klaar gebouwd voorzien van alle installaties en afwerkingen, waardoor het op de bouw een kwestie is van plug-and-play. Vanwege dit snelle, modulaire bouwproces zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen.

Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling, is erg blij met dit hoogwaardige bouwproces: “Het modulaire bouwproces maakt zowel proces- als productie-innovatie sneller mogelijk en dat is iets wat we in de bouw veel meer nodig hebben! Terwijl wij hier de officiële start vieren, staan bij de modulaire fabriek van Ursem de hotelkamers al klaar, te wachten om te worden gemonteerd tot een mooi nieuw hotel”.

Het hotel wordt uitgevoerd volgens het BREEAM Excellent label, waarvan het ontwerpcertificaat al succesvol is behaald.

Heddes Bouw & Ontwikkeling levert complete, integrale modulaire gebouwen in samenwerking met Ursem Modulaire Bouwsystemen en installatiepartner Schouten techniek. Dit levert een sneller, schoner en duurzamer bouwproces op en draagt bij aan een circulaire toekomst.

 

 

Beeldmateriaal: Studioninedots