Contract IKC De Kreek getekend

Op dinsdag 20 november is het contract voor de uitbreiding van multifunctionele accommodatie De Kreek in de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder in Hoorn getekend. In 2012 leverde Heddes de eerste fase op en begin 2019 zal worden gestart aan de bouw van de tweede fase. In deze tweede fase wordt het bestaande gebouw, dat onderdak biedt aan een IKC met openbare basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal, uitgebreid.

 

Fase twee van MFA de Kreek is ook wel bekend als IKC de Kreek, waarbij IKC staat voor Integraal Kind Centrum. “Het is mooi om als Hoorns bedrijf weer in en voor de gemeente Hoorn te mogen bouwen. Al sinds de oplevering van MFA de Kreek (fase 1) verzorgen wij hier ook het dagelijks onderhoud. Het verzorgen van de uitbreiding van dit gebouw dat wij door en door kennen doen wij uiteraard ook het liefste zelf!”, aldus Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

Het ontwerp van de uitbreiding is wederom van de hand van Uytenhaak Architecten en Partners (linkje). De verbinding tussen de verschillende gebruikers van het IKC staat centraal. Net als bij fase 1 wordt ook fase 2 weer bijzonder duurzaam. Waar in fase 1 een EPC van 0,49 gold, gaan we in deze fase en stap verder en voeren we het gebouw uit in EPC 0,0. Dit is mogelijk door onder andere gebruik te maken van de warmte-koudebron die zich voor het bestaande gebouw bevindt.

 

Voor beelden in de vorm van artist impressions van dit project verwijzen wij graag naar de website van de architect:

https://www.uytenhaak.nl/project/de-kreek-fase-2/