Feestelijke paal Punt Sniep Diemen

09 november 2018

Op donderdag 1 november is in Diemen met een feestelijke opening de symbolisch eerste paal geslagen van project Punt Sniep. Wij bouwen hier voor Vesteda 202 appartementen, verdeeld over 10 woonblokken.

 

Lex Scholten, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen van de gemeente Diemen had de eer om de eerste handeling te verrichten en daarmee de realisatiefase van het project in te luiden. De door hem geslagen paal was er één van in totaal 527 heipalen die dit project kent. En er zijn meer imposante getallen te vermelden, zoals bijvoorbeeld ruim 1.100.000 kilo aan wapening, meer dan een half miljoen gevelstenen, ruim 1.700 binnendeuren en bijna 16 kilometer aan plinten.

 

In dit project realiseren wij appartementen die voornamelijk bedoeld zijn voor starters, gezinnen en de zogenaamde empty-nesters. Daarnaast worden er een aantal commerciële ruimtes gerealiseerd. De ambitie op het gebied van duurzaamheid is hoog. Mede dankzij energiezuinige installaties, het benutten van zonne-energie en de opwekking van energie middels biomassa wordt een EPC van -0,107 behaald.

Planning is dat de toekomstige bewoners van de appartementen in de eerste helft van 2021 hun sleutel zullen ontvangen.