Casper is de Beste Praktijkopleider van Noord-Holland!

17 juli 2019

Onlangs is onze collega, uitvoerder Casper Manshanden door zijn leerling Sjors Komen genomineerd voor de verkiezing van Beste Praktijkopleider. Na door te zijn gedrongen tot de laatste drie van in totaal 20 kandidaten in de provincie, mocht hij op maandag 15 juli 2019 de oorkonde voor Beste Praktijkopleider van Noord-Holland in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving in ontvangst nemen.

 

 

Binnen Heddes Bouw & Ontwikkeling geloven wij in het opleiden van jonge talenten en Casper Manshanden geeft daar op gepaste wijze en met ziel en zaligheid invulling aan. “Diverse collega’s binnen ons bedrijf zijn opgeleid door Casper, ook ik mag mezelf daaronder scharen. Het is fantastisch dat Sjors dit moment heeft gepakt om hem te nomineren, dat is een waardering voor wat hij doet voor ons bedrijf. En de winst is wat ons betreft meer dan verdiend. Casper kijkt verder, kijkt naar mensen en heeft het talent om mensen net dat laatste duwtje in de rug te geven. Daarvoor stelt hij ook zijn eigen keukentafel op zaterdagochtend beschikbaar, zo maakt hij het verschil”, aldus Joost Keijzer, Hoofd Bouwrealisatie bij Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

De jeugd heeft de toekomst, zegt men wel eens. En deze titel is er een om trots op te zijn. Reden te meer om op gepaste wijze stil te staan bij de uitreiking van de oorkonde aan Casper.

Met koffie en gebak werd er bijgepraat en lichtte Sjors, die in feite ‘de aanstichter’ van dit alles was, toe waarom hij Casper heeft aangemeld. “Het is een vakman in de uitvoering, hij is meedenkend in oplossingen en verplaatst zich in jou. Onderwerpen worden allemaal goed uitgelegd en Casper draagt enorm veel kennis over. En hij neemt de tijd voor je. En daarom verdient hij deze nominatie”, aldus Sjors. Waarna Casper benadrukte dat Sjors het vooral zélf had gedaan.

Vervolgens was het woord aan Albert van Schaik, Adviseur Praktijkleren voor de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Deze gaf een uitleg over de wijze van jurering en lichtte de drie hoofdonderwerpen toe waarop wordt beoordeeld: deskundigheid, stimulator en organisatorisch vermogen. In het bijzonder worden de ervaring en betrokkenheid van Casper geroemd en zijn vertrouwensband met leerlingen. Hij wil zijn passie voor de bouw overbrengen en zoekt voor elke leerling klussen die passen bij diens capaciteit.

 

Na het in ontvangst nemen van de oorkonde en een passend presentje nam Casper het moment om ook Sjors, die net geslaagd was voor zijn uitvoerders opleiding bij Espeq, even in het zonnetje te zetten. Deze werd verrast met een originele en gepersonaliseerde schaaf en kreeg daarna van Joost Keijzer symbolisch zijn nieuwe visitekaartjes met de functie ‘Meewerkend Uitvoerder’. Want Sjors blijft zéker bij Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

In september krijgt de verkiezing van de Beste Praktijkopleider een vervolg, uit de twaalf provinciewinnaars wordt dan per sector een landelijke winnaar gekozen.