Project in beeld: IKC De Kreek in Zwaag

21 oktober 2019

Nadat in februari van dit jaar door 50 kinderen symbolisch mooi versierde piketpaaltjes zijn geslagen op de bouwplaats in Zwaag, is hier veel gebeurd! In opdracht van gemeente Hoorn realiseren wij een Integraal Kind Centrum (IKC), een uitbreiding van de eerder gerealiseerde Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Kreek. Evenals het MFA is ook het IKC ontworpen door Rudy Uytenhaak + Partners Architecten.

 

Aan de buitenkant is goed zichtbaar dat het gebouw inmiddels zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen. Het is wind- en waterdicht en de werkzaamheden voor de terreininrichting zijn in volle gang. De gevel wordt voorzien van een verticale houten gevelbekleding, in lijn met de gevelbekleding van de MFA.

Binnen wordt volop gewerkt aan de afbouw en de afwerking. Mooi is, dat de kindvriendelijke vormen zoals bedacht door de architect steeds meer zichtbaar worden. De zithoeken in de vorm van ‘huisjes’ zijn hier een mooi voorbeeld van.

 

Net als bij de MFA is ook bij het ontwerpen en de realisatie van het IKC veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het gebouw wordt uitgevoerd in EPC 0,0 en dat betekent dat het energieneutraal is.

 

Wij zijn nu al trots op dit mooie gebouw en kijken ernaar uit om eind november het gebouw op te gaan leveren, zodat het na de kerstvakantie in gebruik kan worden genomen.

 

Grote foto: rudy uytenhaak + partners architecten