Wooncompagnie gaat modulair!

29 oktober 2019

Heddes en Wooncompagnie gaan samen modulair bouwen met het Ursem Modulaire Bouwsysteem. Afgelopen half jaar werkten Wooncompagnie samen met het Team Modulair aan het project aan het Regioplein in Schagen waar 46 appartementen worden gerealiseerd. Alle woningen bestaan uit modules die in de fabriek van Ursem in Wognum worden geproduceerd en kant-en-klaar naar de montagelocatie worden getransporteerd. Goed om de woningnood tegen te gaan, goed tegen de stikstofuitstoot en de mensen werken warm en droog in de productielocatie. Veel voordelen, en die wil Wooncompagnie met dit project graag gaan ervaren.

Bestuurder Stefan van Schaik en directeur Niels Doodeman hebben gisteren de realisatieovereenkomst ondertekend en al in december gaat de bouw van start in de fabriek van Ursem. Niet een traditionele eerste paal als start, maar een start van de productie in de fabriek. De toekomst is modulair en Wooncompagnie gaat daar graag in mee.

De ontwikkeling van het plan is in een sneltreinvaart gegaan; afgelopen voorjaar zijn de gesprekken gestart en inmiddels is de vergunning afgegeven. Ook de bouw gaat in een hoog tempo; een groot voordeel van modulair bouwen met het Ursem systeem. De woningen worden gasloos voorzien van een innovatieve warmtepomp-oplossing en zijn rond de zomer 2020 klaar. In het Team Modulair werken Ursem Modulaire Bouwsystemen, Schouten Techniek en Heddes samen en pakken we de modulaire opgaven van vandaag integraal aan. Zo kunnen we integraal, turnkey de opdrachtgevers ontzorgen. Wij verzorgen het gehele proces.

 

De toekomst is modulair!