Project in beeld: 69 woningen ‘Nordlandt’ te Almere

18 november 2019

In opdracht van Ballast Nedam Development zijn wij begin dit jaar gestart met plan Nordlandt: de bouw van 69 woningen in de Noorderplassen West, een nieuwe wijk in Almere. Mede door de toepassing van het FMC concept, hebben wij nu de helft van de woningen al opgeleverd aan de kopers. Alle woningen hebben een EPC van 0,26 of lager en zijn aardgasvrij. De woningen zijn ontworpen door C Concept Design.

De afkorting FMC staat voor Flexibel Modulair Casco, een bouwmethode die Heddes Bouw & Ontwikkeling in 2012 als haar concept heeft omarmd. Dit concept ontstond door de samenwerking tussen een aantal partners waar grondgebonden woningen mee werden gebouwd, gebaseerd op een prefab betoncasco van Spaansen samen met partners voor fundering, dakkappen, kozijnen en installaties. In de afgelopen jaren is het concept aangescherpt en verbeterd en is de samenwerking tussen de partners versterkt. Het gehele project wordt door alle partners in 3D uitgewerkt, wat er toe bijdraagt dat alles goed op elkaar aansluit. 

“Doordat een groot deel van de bouwmaterialen prefab op de bouwplaats wordt aangeleverd, worden er op bepaalde dagen hele grote stappen gemaakt en kan het zo zijn dat in één dag een hele rij woningen wordt voorzien van een kap. Deze snelheid is prachtig en zorgt dat we minder afhankelijk zijn van weersinvloeden,” aldus uitvoerder Richard. “En doordat we met vaste partners werken voor deze bouwmethode, zijn er doorgaans bekende gezichten op de bouw, dat werkt fijn en de sfeer is top. We doen het echt samen.”

Op 15 april van dit jaar werd de feestelijke eerste handeling verricht, onder toeziend oog van de kopers. De eerste sleutels zijn inmiddels aan de eerste kopers overhandigd, naar volle tevredenheid van alle partijen.

 

Meer informatie over dit project? Klik hier!