BREEAM certificaat voor Yotel Amsterdam

22 november 2019

Het BREEAM EXCELLENT certificaat voor het splinternieuwe Yotel Amsterdam aan de Asterweg is binnen!

Vol trots hebben wij van de Dutch Green Building Counsel het certificaat mogen ontvangen. Er is veel energie in gestoken om de ambities voor de duurzame ontwikkeling in dit project op te nemen en ook waar te maken. Samen met experts van Being DevelopmentTechniplan, Schouten Techniek en Ballast Nedam heeft Heddes dit nieuwe hotel opgeleverd met alle duurzame kwaliteiten van het Excellent niveau van BREEAM. Op donderdagavond 21 november 2019 is dit fantastische nieuwe hotel met 202 ‘tech-savvy’ kamers geopend; of zoals YOTEL het zegt: “YOTEL Amsterdam Noord has landed!”  

 

Bij de start van de bouw in de zomer 2018 is het ontwerp-certificaat ontvangen en afgelopen zomer 2019 heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling het project succesvol aan Starwood Capital opgeleverd. De ambities zijn in de ontwikkelfase opgesteld door Being Development om de doelstellingen voor Buiksloterham waar te maken en een duurzaam en voor iedereen toegankelijk hotel te realiseren.  

De warmte en koude voorziening voor het hotel komt volledig van een WKO installatie en ook de warmteterugwinning uit het douchewater draagt bij aan een verlaging van de CO²-footprint gedurende de hele levensduur.  

Samen met het modulair ontwikkelen en realiseren van het hotel door gebruik te maken van het Ursem Modulaire Bouwsysteem is het bouwproces snel en omgevingsvriendelijk verlopen.