Aanneemovereenkomst project City Icoon getekend

08 januari 2020

Wij zijn het nieuwe jaar gestart met de ondertekening van de aanneemovereenkomst voor project City Icoon in Amsterdam. En dat is wat je kunt noemen een héél goed begin. In opdracht van Amvest en naar het ontwerp van Studioninedots zal Heddes Bouw & Ontwikkeling volgend kwartaal starten met de realisatie van wederom een icoon in Amsterdam.

 

Project City Icoon omvat de bouw van ca. 115 appartementen en commerciële ruimtes op een unieke locatie: tussen het IJ en het Tolhuiskanaal, in het gebied Buiksloterham in Amsterdam Noord. 

Buiksloterham is volop in ontwikkeling, het wordt een duurzame omgeving waarin kan worden geleefd en gewerkt.

 

Studioninedots noemt project City Icoon ook wel ‘360 Twins’, een knipoog naar het feit dat het ontwerp bestaat uit twee identiek ogende slanke torens. De torens worden bovenop een terrasvormig podium gebouwd. Onder dit podium wordt parkeergelegenheid gerealiseerd.

 

“Wij zijn blij met deze mooie opdracht voor Amvest, een partij die we goed kennen vanuit het verleden. De afgelopen tijd, waarin we intensief samenwerkten om voor dit project de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten, belooft veel goeds voor de aankomende periode. De architect Studioninedots is voor ons een bekende partner. We kijken ernaar uit om de samenwerking voort te zetten en samen weer een prachtig icoon in Amsterdam te realiseren,” aldus Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

“Ook Amvest is content met het ondertekenen van deze overeenkomst en de hernieuwde samenwerking met Heddes Bouw & Ontwikkeling. Het complex City Icoon maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Kop Grasweg gelegen aan het IJ aan de overkant van Pontsteiger. Alle woningen en commerciële ruimtes zijn verkocht aan het Amvest Residential Core Fund en  worden naar verwachting medio 2022 opgeleverd,” aldus Ralf Peeters, projectdirecteur van Amvest Development.  

 

Beeldmateriaal: Studioninedots