Project in beeld: Punt Sniep te Diemen

02 april 2020

Als je het hebt over bouwen op een unieke locatie, dan hoort dit project daar zeker bij! In Diemen realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling voor opdrachtgever Punt Sniep Diemen B.V. (ABC Planontwikkeling en Nedreim) en toekomstig eigenaar Vesteda een prachtig project op een bouwplaats die zij zelf graag ‘een eiland’ noemt. Op een locatie die omringd is door water verrijst een uniek en omvangrijk programma. De ruimte is beperkt en de bouwvolgorde daardoor cruciaal. Een prachtige uitdaging waar een goede samenwerking dagelijks meerwaarde levert.

Naar het ontwerp van KCAP Architects & Planners en onder het toeziend oog van abcnova, die het ontwikkel- en projectmanagement uitvoert namens Punt Sniep Diemen B.V., worden 202 woningen verspreid over 10 woonblokken, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd. Het gehele project wordt gasloos uitgevoerd en heeft dankzij maatregelen als de toepassing van PV-panelen en een duurzame installatie voor warmtevoorziening, een gemiddelde EPC van -0,107.

Op dit moment zijn blok 1 en 2 in de afbouwfase, hier worden momenteel de keukens en binnendeuren gemonteerd en de commerciële ruimtes op de begane grond van blok 1 blijven casco. Van de blokken 3 tot en met 7 is de ruwbouw gereed en worden binnen de cementdekvloeren en gibowanden aangebracht en aan de buitenzijde de gevelbekleding. De blokken 8, 9 en 10 zijn aan het water gelegen en van deze blokken zijn de gevels gereed, binnen wordt het schilder- en spuitwerk aangebracht.

Benieuwd naar hoe ‘samen bouwen op een eiland’ eruit ziet? Bekijk dan hier de film, die gemaakt is in opdracht van Vesteda, Nedreim en Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

Foto- en videomateriaal door Catch Your Moment