Eerste module project Regioplein Schagen geplaatst

11 mei 2020

Vanochtend is op de bouwplaats aan het Regioplein in Schagen de eerste module gearriveerd en geplaatst, onder het toeziend oog van wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie. Heddes Bouw & Ontwikkeling realiseert aan het Regioplein in opdracht van Wooncompagnie 46 appartementen, dit project wordt modulair gebouwd met de modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen.

 

De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur. Wethouder Jelle Beemsterboer, wethouder Economie en Ruimte bij gemeente Schagen: “We zijn blij dat we dit project, samen met Wooncompagnie en de aannemer, zo kunnen laten door denderen. Deze trein voor meer sociale huurwoningen moet door. De druk op de woningmarkt moet drastisch omlaag.”

 

Vanwege de Corona-beperkingen kon slechts een klein aantal toeschouwers van dichtbij getuige zijn van deze belangrijke mijlpaal in dit project. In de komende dagen worden er dagelijks een aantal modules geplaatst, wat maakt dat naar verwachting aanstaande donderdag al het hoogste punt van dit project zal zijn bereikt en dat de bewoners na de zomer hun nieuwe woningen al kunnen betrekken.

Voordeel van modulair bouwen is de korte bouwtijd op locatie, naast het feit dat deze manier van bouwen voor beduidend minder afval, minder verkeersbewegingen en een aanzienlijk lagere stikstofuitstoot zorgt. Dit sluit naadloos aan op de visie van Wooncompagnie. Zij ziet modulair bouwen als belangrijk onderdeel van de oplossing om de wachtlijsten voor sociale huurwoningen te verkorten.

 

Voor meer informatie over dit project, zie:

https://www.wooncompagnie.nl/actueel/het-versnellen-van-nieuwbouw-voor-sociale-huur-is-in-volle-gang/