Project in beeld: Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’

17 juli 2020

 

 

In Amsterdam Noord, bij het beginpunt van de Noord-Zuidlijn, pronken er inmiddels drie torenkranen op onze bouwplaats. In opdracht van CZAN, een samenwerking van Blauwhoed en AM, Altera en De Key realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling hier het project Kavel 1N2, ook wel Gare du Nord genoemd. De bouw vordert snel en sinds de kelderverdieping gereed is schiet het als het ware de grond uit.

 

Het project is onderverdeeld in vijf bouwblokken, aangeduid met de letters A tot en met E. Blok A en B zijn het hotel, blok C en D zijn appartementen en blok E zijn de studentenwoningen. Er wordt gewerkt in twee bouwstromen, blok A en D zijn een bouwstroom en blok B en C zijn een bouwstroom. Voor blok E wordt volop aan de fundering gewerkt, de start van de opbouw wordt verwacht in september van dit jaar, zodra onze ‘buur-bouwer’ op de naastgelegen bouwplaats gereed is met zijn werkzaamheden.

In totaal is er nu al 10.000 m3 beton naar de bouwplaats gebracht en zit er al 1,25 miljoen kilo wapening in het gebouw. En om het gebouw straks een mooie bakstenen ‘jas’ te geven, zullen er ca. 650.000 stenen nodig zijn. Indrukwekkende getallen, ook voor ons!

 

Het ontwerp van het project is van de hand van Klunder Architecten, markant onderdeel is de 23 verdiepingen tellende toren met appartementen, die straks een mooi uitzicht bieden op onze hoofdstad. De eerste zes verdiepingen van bouwblokken A tot en met D zijn al zichtbaar, daar komen nog twee verdiepingen bovenop en na de achtste verdieping zal blok C steeds meer boven de rest gaan uittorenen. 

Buiten is er gestart met de montage van de houten binnenspouwbladen en op een tweetal verdiepingen is zelfs al een start gemaakt met de montage van de kozijnen. Tevens is er gestart met de ruwe afbouw van de binnenwanden in kalkzandsteen. En tussen alles door zijn de installateurs volop bezig met het aanbrengen van het installatiewerk.

Richting het eind van de zomer zal de metselaar starten met zijn werkzaamheden en in november van dit jaar start de afbouw van het project.

 

De appartementen in blok C en D zijn huurappartementen, deze komen binnenkort beschikbaar voor de verhuur. Meer informatie? Kijk op www.hureningaredunord.nl/