Project in beeld: Brede School Weespersluis

07 september 2020

Aan de Fort Diemerdamstraat in Weesp realiseren wij in opdracht van Gemeente Weesp een prachtige Brede School, welke straks onderdak mag bieden aan twee scholen genaamd Brede School Weesperrijk en De Nieuwe Jozef. Daarnaast komt er een sporthal, Sporthal Weespersluis, alsmede voor- en vroegschoolse educatie, buitenschoolse opvang, een buurtkamer en een verenigingsruimte voor een handbalvereniging. Het ontwerp is van de hand van KOW Architecten, is volledig energieneutraal en voldoet aan de kwalificatie ‘Frisse Scholen’.

 

De feestelijke start op 14 november 2019 zit nog vers in het geheugen. Inmiddels is in juli het hoogste punt bereikt en concentreren onze vakmensen zich nu op de afbouw van de Brede School Weespersluis. Op dit moment worden de dakpannen aangebracht, met daarbovenop in een latere fase de zonnepanelen. Samen met de WKO-opslag in de bodem, zorgen deze ervoor dat het pand straks onder de ‘NOM’ kwalificatie valt en energieneutraal is. Hierin levert Provincie Noord-Holland een bijdrage middels een subsidie vanuit het Kwaliteitsfonds. Buiten wordt op dit moment ook de laatste hand gelegd aan de gevel en de dakkapellen worden voorzien van steenstrips. In november worden in de twee torens de gevelklokken van de firma Kloksgewijs geplaatst.

 

Binnen in het gebouw is gestart met de afbouw en worden de dekvloeren gevloeid. De installaties worden boven de plafonds aangebracht. In de sporthal zijn de installaties al gereed, hier is inmiddels gestart met de bouwkundige wanden en wordt in november de sportvloer aangebracht.

 

De bouw gaat in hoog tempo door. En dat moet ook, want in januari 2021 wordt het gebouw opgeleverd. De eindgebruikers kunnen het dan gaan inrichten, zodat het na de voorjaarsvakantie kan worden geopend.