Heddes geselecteerd als bouwteampartner voor de bouw van 407 woningen in Amsterdam

16 oktober 2020

Heddes geselecteerd als bouwteampartner voor de bouw van 407 woningen in Amsterdam

Na een zorgvuldige selectie van de combinatie Blauwhoed AM (CZAN) is Heddes Bouw & Ontwikkeling gekozen als bouwteampartner voor een fantastisch mooi nieuw project. CZAN ontwikkelt in Amsterdam Noord het project Singelblok. Het is onderdeel van de Zuidbuurt in Amsterdam Noord en ligt aan de Westzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg, langs het Elzenhagen gebied.

Het project is ontworpen door Inbo architecten in samenwerking met BureauVanEig en bestaat uit 407 woningen voor de sociale sector, middeldure en vrije sector huurwoningen. Een bijzonder deel van het programma zal bestaan uit Volksbond woningen. Deze woningen gaan voorzien in een maatschappelijke behoefte en komen samen met de sociale huurwoningen in de portefeuille van Eigen Haard. Het programma wordt aangevuld met een Buurtkamer, een beperkt deel bedrijfsruimte en parkeren  voor auto’s en fietsen. Heddes is per direct ingestapt in het ontwerpteam dat naast Inbo bestaat uit Pieters Bouwtechniek, Buro Bouwfysica en Ingenieursburo Linssen.

Het is mooi om de huidige samenwerking tussen Heddes en CZAN op het project Gare du Nord (kavel 1N2), op een steenworp afstand van Singelblok, voort te mogen zetten en hiervoor het vertrouwen te krijgen.

 

Beeldmateriaal: Inbo Architecten Amsterdam