Modulair gebouwde appartementen aan het Regioplein in Schagen opgeleverd na een bouwtijd van slechts 8 maanden

20 november 2020

Op donderdag 19 november hebben wij, slechts 8 maanden na het slaan van de eerste paal, het modulaire project Regioplein in Schagen opgeleverd. In opdracht van Wooncompagnie en in nauwe samenwerking met gemeente Schagen heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling in recordtijd 46 appartementen gerealiseerd, met de toepassing van modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen welke in de fabriek in Wognum reeds zijn voorzien van installaties door Schouten Techniek.

 

Het gehele project is gerealiseerd in ‘coronatijd’, dit vergde aanpassingsvermogen van het team op de bouw, maar ook waar het gaat om het stilstaan bij de mijlpalen in dit project die elkaar in rap tempo opvolgden. Na de start van het heiwerk in maart van dit jaar, werd op 11 mei met gepaste afstand maar toch op een feestelijke manier de eerste module geplaatst, in het bijzijn van Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie en wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen.

De woningen zijn gasloos en voorzien van een luchtwarmtepomp, daarnaast wordt er duurzame energie opgewekt middels zonnepanelen op het dak.

 

Dat modulair bouwen de snelheid op de bouwplaats flink kan verhogen, blijkt wel uit het feit dat het hoogste punt al werd bereikt slechts 5 dagen na het plaatsen van de eerste module. En het is juist die snelheid die wat betreft wethouder Jelle Beemsterboer van gemeente Schagen, wethouder Ruimte en Economie, zo belangrijk is: “de trein voor meer sociale huurwoningen moet door”. De vraag naar appartementen in Schagen is enorm, zo viel onlangs te lezen in het Noordhollands Dagblad.

 

Projectleider William Rood van Heddes Bouw & Ontwikkeling kijkt met een uiterst tevreden gevoel terug op de bouw van dit project. “Er was sprake van een hele fijne samenwerking met Wooncompagnie en gemeente Schagen. Ondanks de gekke tijd hebben we samen een te gek project gerealiseerd in een zeer korte tijd.”

Na de oplevering aan Wooncompagnie deze week, zal zij volgende week al haar huurders gaan verwelkomen.