Laatste fase project Europarei in Uithoorn opgeleverd

30 november 2020

 

 

In Uithoorn hebben wij vorige week de sleutels van de huurappartementen overhandigd aan opdrachtgever en verhuurder Eigen Haard, daarmee zijn de laatste woningen opgeleverd en komt er een einde aan een kleine vier jaar werken in de wijk Europarei in Uithoorn. Het was een mooie tijd, een leerzame tijd ook doordat we in drie opvolgende fases de kans hadden om leerervaringen direct weer toe te passen. Het project Europarei was een ketensamenwerkingstraject, met Eigen Haard, GP Groot en Heddes Bouw & Ontwikkeling.

 

Al bij de verwerving van het project door Heddes Bouw & Ontwikkeling in 2015 was duidelijk dat de organisatie van dit project zeer strak was. Dat was ook nodig, omdat er in vastgestelde volgorde werd gesloopt en nieuwbouw werd gerealiseerd. Daar tussendoor moesten er bewoners verhuizen. Het project is opgedeeld in 3 fases.

De eerste fase betrof de sloop van de Straatsburgflat, waar 26 sociale huurwoningen, 10 sociale huurappartementen, 27 vrije sector huurwoningen en 11 vrije sector huur appartementen voor terugkwamen. De tweede fase betrof de sloop van de Churchillflat, om ruimte te maken voor de bouw van 3 blokken met in totaal 26 eengezinswoningen en een appartementenblok met 21 huur appartementen  – allen volgens het principe van ‘nul-op-de-meter’.

En, last but not least, de derde fase: de sloop van de Gasperiflat en de bouw van 45 eengezinswoningen en 21 appartementen, ook allemaal ‘nul-op-de-meter’.

 

Alle appartementen zijn traditioneel gebouwd, de woningen zijn gerealiseerd in het FMC-concept, Flexibel Modulair Casco. Mede door de toepassing van dit concept in drie opvolgende fases met veel overeenkomsten, was het mogelijk om leerervaringen direct weer in de praktijk te brengen. Samenwerken 2.0, zo zou je het wel kunnen noemen.

Voor de laatste twee fases is Klimaatgarant aan het team toegevoegd, omdat in deze fases de woningen zijn voorzien van een geboorde bodembron en de warmtepomp met boiler.

 

“Wij kijken tevreden en trots terug op de bouw van dit project, de samenwerking met de opdrachtgever en met alle betrokkenen bij de bouw was heel plezierig. We zullen het ritje naar deze wijk nog gaan missen straks, net als de gezelligheid en betrokkenheid vanuit de buurt”, aldus William Rood, projectleider.

Op ons kantoor in Hoorn vroegen we ons bij de opleveringen van alle drie de fases van dit project wel eens gekscherend af of het uitvoerende team niet kilo’s groeide. Door alle lieve en smakelijke attenties die door tevreden kopers en huurders werden aangeboden. “Een mooier compliment kun je als bouwer eigenlijk niet krijgen” aldus een trotse Richard Bakkum, uitvoerder van het project.

 

 

Taart bij de allerlaatste bouwvergadering

De overdracht van de allerlaatste sleutels (van links naar rechts: William Rood (Heddes), Ron Moers (opzichter Eigen Haard), Richard Bakkum (Heddes), Hendrik Kremers (Eigen Haard))