De oplevering van een eiland

03 februari 2021

Bouwen op een eiland, dat is hoe wij met gepaste trots refereren aan ons project Punt Sniep in Diemen. Gelegen op een centrale en herkenbare locatie in Diemen en aan twee zijdes grenzend aan water. Op 1 november 2018 stonden we feestelijk stil bij de symbolische eerste paal van het project. En vandaag, iets meer dan twee jaar later, leverden wij dit project op.

 

Punt Sniep in Diemen omvat de bouw van 202 appartementen verspreid over 10 woonblokken, 182 ondergrondse parkeerplaatsen, 52 parkeerplaatsen op maaiveld en 530 m2 aan commerciële ruimte. Een complex project op een unieke locatie. Het ontwerp is van de hand van KCAP Architects & Planners, het ontwikkel- en projectmanagement werd door abcnova uitgevoerd namens opdrachtgever Punt Sniep Diemen B.V. (ABC Planontwikkeling en Nedreim). Vesteda is vanaf heden de eigenaar van dit mooie project.

De appartementen zijn allen bestemd voor de verhuur en zijn hoogwaardig afgewerkt. Ze zijn voorzien van ruime keukens en badkamers en ook het behang- en schilderwerk is al gereed. In de komende tijd zullen de appartementen in opdracht van de eigenaar worden voorzien van vloeren, waarna naar verwachting in april de eerste huurders hun nieuwe woningen zullen betrekken. Eén ding is zeker wat ons betreft; de toekomstige bewoners settelen zich op een unieke plek in Diemen. Dicht bij de stad, met een haven voor pleziervaart voor de deur en veel aandacht voor groen dat onder andere tot uiting komt in een groen binnenterrein. Het gehele project is gasloos uitgevoerd en heeft een duurzame installatie voor warmtevoorziening, mede dankzij de toepassing van PV-panelen. De gemiddelde EPC-waarde is -0,107.

Als bouwer kijken we met een heel goed gevoel naar het eindresultaat van ruim twee jaar bouwen, na een intensieve en gedetailleerde voorbereiding. “De ligging grenzend aan water zorgde voor uitdaging, de juiste volgorde was cruciaal: blok 1 en 2 zijn gelegen op het uiterste puntje en konden slechts vanaf één zijde bereikt worden. De samenwerking met zowel de partijen op de bouwplaats als met de opdrachtgever en het management was transparant en constructief. Samen hadden we één doel voor ogen; namelijk het realiseren van een uniek project.” Aldus Hidde de Vries, werkvoorbereider van het project. Ook uitvoerder Iwan van Zuijlen kijkt met trots terug en benoemt ook de grote verscheidenheid. In bouwblokken, met  verschillende steensoorten en kozijnen, maar ook zeker de verschillende uitvoeringen van de appartementen, onder andere doordat ook het plaatsen van de keukens en badkamers door ons zijn begeleid. “Een mooie uitdaging,” zo vat Iwan het samen.

 

Benieuwd naar ‘ons’ eiland? Bekijk hier het filmpje dat kort voor de oplevering werd gemaakt.

 

Hoofdfoto: Kleywegen