Brede School Weespersluis opgeleverd!

23 februari 2021

Onlangs hebben wij, na een bouwtijd van slechts 14 maanden, de Brede School Weespersluis opgeleverd. Uitgerekend op het moment dat heel Nederland bedekt was onder een dik pak sneeuw. Zowel de bakker die voor iets lekkers voor bij de koffie zorgde, als de betrokkenen bij de oplevering, lieten zich door de sneeuw niet tegenhouden. En zo werden ’s middags in klein gezelschap de handtekeningen op het opleverformulier gezet. Opdrachtgever voor de bouw van deze multifunctionele locatie is gemeente Weesp, het ontwerp is van de hand van KOW Architecten.  

 

Bij het ontwerp is de ‘fin-de-siècle’ stijl toegepast zodat het gebouw aansluit bij de rest van de wijk Weespersluis. Naast twee basisscholen zijn er ook een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer gerealiseerd, waarmee een buurtvoorziening voor sociale en maatschappelijke activiteiten ontstaat. Deze Brede School is een gezonde en duurzame school. Bij het ontwerp ervan is zorggedragen voor een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu, wat maakt dat er wordt voldaan aan de eisen van Frisse Scholen Klasse B. Daarnaast is het één van de eerste energie-neutrale scholen in Nederland, wat inhoudt dat er in de school net zoveel energie wordt op gewekt als dat er wordt gebruikt – het gebouw is zelfvoorzienend.

 

Op 8 maart zullen de leerlingen verwelkomd worden voor hun eerste schooldag in dit splinternieuwe gebouw.

 

Interieurfoto's: Fred Tigelaar