Start realisatie van 703 studentenwoningen in Leiden medio 2021

30 april 2021

Ontwikkelaar Yisheng heeft overeenstemming bereikt met Round Hill Capital over de aankoop van 703 zelfstandige studentenwoningen op het Leiden Bio Science Park (LBSP). Hiertoe is op 1 april jl. een koopovereenkomst gesloten tussen de twee partijen. Bij aanvang van het collegejaar 2023-2024 is de accommodatie, ontworpen door Paul de Ruiter Architects en VenhoevenCS, naar verwachting klaar voor bewoning.

Voorzieningen
De verkoop bestaat uit twee (nog te bouwen) gebouwen van in totaal circa 23.000 m². Naast de zelfstandige studentenwoningen komen er verschillende gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten in de nieuwbouw, zoals studieruimtes, eetkamers, wasruimtes en daktuinen.

Samenwerkende partijen
De ontwikkeling is tot stand gekomen in samenwerking met Lingotto en Red+. In het verkooptraject is Yisheng begeleid door Realnomics en CBRE. Studentenhuisvester Student Experience is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer. Het ontwerp is van VenhoevenCS en Paul de Ruiter Architects  en het landschapsontwerp is verzorgd door LANDLAB. De bouw zal worden uitgevoerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling en start medio 2021. De ontwikkeling is gepland voor bewoning in het academisch jaar van 2023-2024.

Gebiedstransformatie
In 2019 won Yisheng met het plan MORE de door de Universiteit Leiden uitgeschreven tender voor de ontwikkeling van het entreegebied van het LBSP, in de omgeving van het Universitair Sportcentrum. Naast de studentenwoningen omvat het totale plan huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen.

Levendige campus
De bouw van deze studentenaccommodatie is een mijlpaal in de ontwikkeling van het plan MORE, en ook van de universitaire campus op het Leiden Bio Science Park als geheel. Met de komst van studentenwoningen in deze fase, en een grote variatie aan andere typen woningen in latere fases, zal het entreegebied zich verder ontwikkelen tot een levendige en gevarieerde woonomgeving, die 24/7 in beweging is.

 

 

Design: VenhoevenCS, Paul de Ruiter Architects & LANDLAB | Image: A2 Studio