Eerste paal project MORE te Leiden is een feit!

02 juli 2021

Op deze laatste werkdag van de week is aan de Ehrenfestweg in Leiden de eerste van in totaal 502 palen voor project MORE geboord door Vroom Funderingstechnieken. In opdracht van ontwikkelaar Yisheng realiseren wij hier 703 zelfstandige studentenwoningen op het Leiden Bio Science Park, naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects en VenhoevenCS architecture + urbanism.

 

Het ontwerp bestaat uit twee gebouwen van in totaal 23.000m². Naast studentenwoningen komen er verschillende gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten. Het ontwerp van het landschap rondom de gebouwen is van de hand van LANDLAB en kenmerkt zich door de nadrukkelijke aandacht voor een grote diversiteit aan soorten planten en bomen maar ook veel stromend water om een rijke flora en fauna te stimuleren.

 

De start van de bouw van MORE is het begin van een periode waarin het Entreegebied in Leiden zich zal ontwikkelen tot een levendige en gevarieerde woonomgeving, die 24/7 in beweging is. Doel is dat deze woningen in studiejaar 2023-2024 in gebruik worden genomen.