Hoog(s)tepunt!

16 juli 2021

Op donderdag 15 juli is op wat ons betreft één van de mooiste plekjes van Amsterdam, het hoogste punt van project City Icoon ‘360 Twins’ bereikt. Een mijlpaal en tevens letterlijk een hoogtepunt waar wij samen met onze opdrachtgever Amvest op gepaste manier bij stilstonden.

Rond het middaguur werden de vaklieden door de opdrachtgever uitgenodigd bij de keet. Gezamenlijk waren wij getuige van het hijsen van de vlag om het hoogste punt, te weten het dak op de 14e verdieping van de eerste toren, te markeren.
Na een kort woord van dank en waardering werd er door Amvest een lunch aangeboden, geserveerd vanuit De Smulbus en een dessert in de vorm van een vers Italiaans schepijsje. Een gebaar dat werd gewaardeerd, zeker gezien de bijzondere tijd waarin we met zijn allen zitten. “Het is super dat dit kan en we zijn blij dat we met de nodige maatregelen onze werkzaamheden kunnen voortzetten, dat we kunnen doorbouwen en samen zulke hoog(s)tepunten kunnen bereiken,” aldus Piet Wever, projectleider.

Project City Icoon ‘360 Twins’ bestaat uit twee identiek ogende, slanke torens en is ontworpen door Studioninedots. De eerste toren is nu op hoogte en de volgende stap is het op hoogte brengen van de tweede toren. Daar wordt naar verwachting half september de 14e en laatste verdieping bereikt, waarna we doorwerken naar de oplevering medio 2022.