Hoogste punt Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’ bereikt!

20 juli 2021

Op dinsdag 20 juli is het hoogste punt bereikt van project Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’, aan de Elzenhagensingel in Amsterdam Noord. Een letterlijk hoogtepunt, op een hoogte van maar liefst 75 meter! Het betreft de bovenste verdieping van de woontoren met 184 appartementen, die na oplevering door Altera worden afgenomen en verhuurd. In aanwezigheid van een selecte groep genodigden werd de stalen balk die dit punt markeert en voor de gelegenheid was voorzien van een vlag van Altera, gehesen en geplaatst op de 23e verdieping. Hier wapperden ook de vlaggen van AM, Blauwhoed, Heddes Bouw & Ontwikkeling én de Nederlandse vlag aan de rand van de steiger.

 

Na een zorgvuldige voorbereiding zijn de bouwwerkzaamheden op locatie, nabij Station Noord van de Noord-Zuidlijn, gestart op 21 maart 2019. Nog geen tweeënhalf jaar later is het hoogste punt daar en als gevolg van het feit dat ook de afbouwwerkzaamheden binnen in het gebouw al in volle gang zijn, is de planning om het project al begin januari 2022 op te leveren.

 

Bouwen op een postzeggellocatie vergt een hele strakke planning, ook - of misschien wel vooral - als het gaat om leveringen. Want ruimte voor opslag is er nauwelijks. Een paar, wat ons betreft, indrukwekkende cijfers: terwijl de ruwbouw nog in volle gang was, zijn er op dit moment al 100 keukens geplaatst in het gebouw en 300 van de in totaal 663 badkamers zijn al nagenoeg gereed. Van de 663 ruimtes die moeten worden voorzien van metalstudwanden zijn er al 590 klaar. En de metselaar heeft al 82% verwerkt van de ca. 650.000 bakstenen die er nodig zijn om de vijf bouwdelen van een gemetselde gevel te voorzien. Deze worden allemaal ‘just in time’ afgeleverd. Dat geldt overigens voor al het materiaal.

 

“Communicatie is de sleutel tot succes zegt men wel eens. Dit project is er het levende bewijs van dat je met goede en duidelijke communicatie, met afstemming, transparantie en vertrouwen, prachtige resultaten kunt bereiken,” aldus Jacob Dekker, senior projectleider.

“Wij zeggen vaak ‘Samen zijn we Heddes’ en zo is het ook op dit project echt,” voegt Niels Doodeman, directeur, toe. “Prestaties als deze kun je alleen leveren als je samen hetzelfde doel nastreeft en er wederzijds vertrouwen is. Dat vertrouwen is er op alle niveaus en de lijnen zijn kort; dat is een prettige manier van samenwerken.”

 

Het ontwerp van project Kavel 1N2 ‘Gare du Nord’ is van de hand van Klunder Architecten. Wij verzorgen de bouw ervan in opdracht van CZAN, een samenwerking van Blauwhoed en AM, Altera en Woonstichting De Key. Binnen dit project worden er 361 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 177 studenteneenheden, 302 hotelkamers en een parkeergarage met 140 parkeerplaatsen.

 

Wij zijn trots op dit mooie project en bouwen vol passie door richting de oplevering! Samen zijn we Heddes.