Kolenkit fase 5: de vaart zit erin!

28 juli 2021

In februari van dit jaar zijn wij gestart met de bouw van project Kolenkit fase 5. Een project bestaande uit twee woonblokken genaamd Flierefluiter en Wiltzangh, dat wij realiseren in opdracht van Eigen Haard. Het ontwerp is van de hand van Stefanova Architecten en bestaat uit 62 middensegmentwoningen en 64 sociale huurwoningen.

 

De heiwerkzaamheden voor de fundering van de twee woonblokken zijn begin april afgerond, waarna eerst blok 1 verder wordt opgetrokken. Op dit moment worden de wanden op de tweede verdieping gestort, deze zijn voor 85% gereed, en is er gestart met het leggen van breedplaatvloeren voor de derde verdieping. Daarvan zal de helft voor de bouwvak gereed zijn. De prognose is dat half oktober de ruwbouw van blok 1 gereed zal zijn, wat tevens inhoudt dat dan al het hoogste punt wordt bereikt: het dak van de derde verdieping van dit blok. Na gereedkomen van de ruwbouw wordt ook meteen de afbouwfase opgestart, met als eerste het plaatsen van de binnenwanden vanaf half september. Het metselwerk is deze maand gestart.

 

Blok 2 wordt op dit moment voorzien van geïsoleerde kanaalplaatvloeren voor de begane grondvloer. Vervolgens wordt hier vanaf half oktober, wanneer de ruwbouw van blok 1 gereed is, gestart met de wanden voor de begane grond en in een kleine 20 weken naar het hoogste punt toe gewerkt. Dit wordt naar verwachting eind februari 2022 bereikt.

 

Deze vijfde en laatste fase van de bouwwerkzaamheden in de Kolenkitbuurt in Amsterdam is voor ons het tweede project dat wij in deze wijk buurt voor Eigen Haard mogen realiseren. Eerder bouwden wij al blok 3 en 4 met de naam De Dichters in deze wijk. Gevolg hiervan is dat we de buurt en situatie goed kennen, daardoor op de hoogte zijn van aandachtspunten en ons hierop goed kunnen voorbereiden. Gelukkig is bouwen in een bewoonde omgeving ons niet vreemd!