Dol op beton!

10 september 2021

 

 

Er zijn uitvoerders die in bepaalde fases van een project regelmatig roepen geen dag zonder beton te kunnen. Beton wordt door sommige collega’s ook wel ‘het grijze goud’ genoemd.

Wanneer je dit filmpje van ons project Blok A Oostzijderpark in Zaandam bekijkt, weet je waarom. Vorige week vrijdag is er gestart met het storten van de keldervloer; met 25 betonmixers werd er deze dag 200 kuub beton naar de bouwplaats gebracht en ter plaatse gestort met een betonpomp. En deze week kreeg het kelderdek geleidelijk steeds meer vorm. Vandaag staat er een stort van 280 kuub op de planning, met als doel het kelderdek over twee weken helemaal gereed te hebben.

Met het kelderdek wordt ook de voetprint van het gebouw goed zichtbaar. Het is alles behalve standaard van vorm.

Tussen het storten van vloeren worden ook de eerste wanden en kolommen naar de eerste verdieping van het gebouw al gestort en zijn de breedplaatvloeren voor de hellingbaan van de inrit naar de parkeerkelder geplaatst.

 

Prachtig om mee te kunnen kijken vanuit de lucht!