Feestelijke start bouw project MORE in Leiden

15 september 2021

Op 9 september is in Leiden feestelijk stilgestaan bij de start van de bouw van het project MORE. Heddes Bouw & Ontwikkeling realiseert hier in opdracht van ontwikkelaar Yisheng op het Leiden Bio Science Park 703 zelfstandige studentenwoningen met gemeenschappelijke ruimten naar het ontwerp van Paul de Ruiter Architects en VenhoevenCS architecture + urbanism.

 

Na de feitelijke eerste paal op vrijdag 2 juli kwamen betrokkenen op donderdag 9 september jl. op uitnodiging van ontwikkelaar Yisheng en investeerder Round Hill Capital bij elkaar op de bouwplaats om samen stil te staan bij het feit dat de bouw is gestart. Het is de bedoeling dat het complex in het studiejaar 2023/2024 in gebruik wordt genomen door Student Experience.

 

Namens het College van Bestuur van Universiteit Leiden heette Martijn Ridderbos alle aanwezigen hartelijk welkom, waarna ook wethouder Paul Dirkse namens gemeente Leiden, Bob Canter Visscher namens Round Hill Capital en Niels Doodeman namens Heddes Bouw & Ontwikkeling kort het woord richtten tot alle aanwezigen. Hierna werd er onder het genot van Chinese hapjes en met een glas bubbels een toast uitgebracht op de start én een voorspoedig verloop van de bouw van deze eerste twee gebouwen van het Entreegebied in Leiden.

 

“Het was mooi om samen live stil te kunnen staan bij de start van de bouw, met name omdat we dit ook echt samen mogelijk hebben gemaakt. We vormen een goed team en zitten spreekwoordelijk dicht bij elkaar, dat bevordert de samenwerking absoluut. En het heeft ervoor gezorgd dat we alle wensen en eisen konden samenbrengen in de gebouwen die we nu aan het maken zijn,” aldus Helen Halma, planontwikkelaar bij Heddes Bouw & Ontwikkeling.