Het timmervak leren op de bouwplaats? Dan moet je bij Heddes zijn!

29 september 2021

Het timmervak leren op de bouwplaats? Dan moet je bij Heddes zijn!

 

Op woensdag 29 september zijn op de bouwplaats van project HAAVE in Haarlem de eerste overeenkomsten voor Praktijkleren op de bouwplaats ondertekend. Een mooie samenwerking tussen het Nova College, Pasmatch Personeelsdiensten en Heddes Bouw & Ontwikkeling waarbij de mens centraal staat. En waarbij wij mensen die die geen ervaring hebben maar wel passie voor de bouw, het vak leren.

 

Begin september zijn wij, met een selecte groep van zeven studenten, gestart met het project Praktijkleren in de Bouw, op de bouwplaats van ons project HAAVE in Haarlem. Praktijkleren is bedoeld voor mensen die te weinig papieren en ervaring hebben om aan het werk te kunnen en voor wie naar school gaan geen optie is. Bij praktijkleren doen zij al werkend ervaring op bij een erkend leerbedrijf onder leiding van een praktijkopleider van het leerbedrijf. De praktijkopleider beoordeelt wanneer bepaalde taken voldoende aangeleerd zijn. Na afloop van het traject geeft het Nova College een praktijkverklaring af, waarop staat welke werkprocessen de student zich voldoende heeft eigen gemaakt. Daar ontvangt de student dan een praktijkcertificaat voor.

 

Onder leiding van onze ervaren collega Casper Manshanden, die in 2019 nog een oorkonde mocht ontvangen voor Beste Praktijkopleider van Noord-Holland, wordt de enthousiaste groep kandidaten opgeleid in de bouw. Van de groep van zeven studenten hebben er nu vier een onderwijs- en een praktijkovereenkomst ondertekend. “In de bouw is groot tekort aan personeel. Dat betekent niet dat zomaar iedereen welkom is. Je moet wel gemotiveerd zijn, dan helpen wij je graag om het vak te leren”, aldus Casper.

 

Op de bouwplaats van project HAAVE werden, na een woord van welkom door Floor Roduner, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Grondbeleid, Monumenten, Sociale Zaken, Schulden en Minima van gemeente Haarlem, de overeenkomsten door alle studenten ondertekend. Hierna werd dit bijzondere moment vastgelegd en richtte Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling, het woord tot alle aanwezigen. De leerlingen ontvingen bloemen van Werkgevers Servicepunt (WSP) Kennemerland & IJmond en een passend presentje namens Heddes, waarna er koffie met taart was en de gelegenheid om na te praten en samen vooruit te kijken naar al het moois wat de bouw te bieden heeft.