Project Biesbosch in Amstelveen: nog 4 bouwlagen te gaan!

08 oktober 2021

Als je vanaf de A10 over de Beneluxbaan in Amstelveen richting de bouwlocatie rijdt, zie je project Biesbosch steeds hoger boven de omliggende bebouwing uitkomen. De collega’s hebben de vaart er goed in zitten. Zowel buiten als binnen zie je het project met de dag groeien. En waar er op zo’n 42 meter hoog nog volop wordt getunneld, is binnen de afbouw gestart.

 

De verschillende bouwstromen die hier allemaal gelijktijdig worden uitgevoerd, hebben ieder hun eigen cyclus. De tunnelploeg heeft precies 8 dagen nodig voor het tunnelen van één verdieping. De 14e verdieping is momenteel onder handen en in week 47 wordt het hoogste punt bereikt, op 57 meter.

Tegelijkertijd wordt het gebouw voorzien van een gevel met balkons. Op dit moment wordt de 8e verdieping als het ware aangekleed. De balkons zijn uitgevoerd in het zogenaamde Balqoon / IQlick systeem van de firma’s Schöck en Balqoon. Elke 8 dagen wordt een complete verdieping voorzien van gevelbekleding én 16 balkons.

 

Binnen is inmiddels de afbouw gestart. Na het gereedkomen van de modelwoning vlak voor de bouwvak zijn de laatste keuzes gemaakt omtrent tegelwerk, behangwerk, keuken, etc. En daarmee kon ook hier een cyclus in gang worden gezet: per dag worden er 2 woningen afgebouwd. Met een relatief krap bouwterrein is het fijn dat de drielaagse parkeerkelder kan worden ingezet voor de opslag van aangeleverde materialen.  

 

Een dynamische bouwplaats dus met volop beweging op alle vlakken, gezamenlijk op weg naar de oplevering in de zomer van 2022. En alsof het bovengenoemde nog niet voldoende was, stond er deze week ook nog een kraanwissel op de planning: de mobiele rupskraan waarmee de gevels worden bekleed is omgeruild voor een zwaardere 100 tons kraan, om ook de gevels vanaf de 10e verdieping te kunnen bereiken.