Feestelijk moment in de Kolenkitbuurt in Amsterdam

14 oktober 2021

De bouw van een project kent vele mijlpalen en bijzondere momenten. Het leggen van de eerste steen is er daar eentje van. En wat is het fijn dat dit weer live met betrokkenen kan worden gevierd! Op dinsdag 12 oktober jl. is de eerste steen gelegd voor de vijfde en laatste fase van het project Kolenkitbuurt.

 

Wij voelen ons er inmiddels spreekwoordelijk kind aan huis: de Kolenkitbuurt in Amsterdam. Na de realisatie van fase 3 en 4 met de naam De Dichters in 2019 en 2020, realiseren wij nu voor Eigen Haard fase 5 met de woonblokken Wiltzangh en Flierefluiter. De bouw van Kolenkitbuurt fase 5 omvat 65 sociale huurwoningen en 61 middensegment huurwoningen, verdeeld over twee woonblokken. Het ontwerp is van de hand van Stefanova Architecten en kenmerkt zich onder andere door fraaie architectuur, een grote diversiteit aan woningen en aandacht voor groen. In 24 sociale huurwoningen van blok Wiltzangh wordt een woongroep voor migrantenouderen gevestigd.

 

Op uitnodiging van opdrachtgever Eigen Haard kwamen betrokkenen op 12 oktober jl. naar de bouwplaats toe. Na een woord van welkom en toespraken van Bert Halm namens Eigen Haard, Carolien de Heer namens Stadsdeel Amsterdam West en Niels Doodeman namens Heddes Bouw & Ontwikkeling, was het tijd voor de symbolische handeling. Mevrouw Nouzha Abayahya (lid van de migrantenwoongroep voor ouderen), mocht de eerste steen van blok Wiltzangh leggen onder het toeziend oog van de andere aanwezigen.

Na deze handeling werd iedereen uitgenodigd voor een drankje in de voor deze gelegenheid geplaatste tent op de bouwplaats.

 

Als in 2023 de woningen zijn opgeleverd staat er een volledige nieuwe wijk in het Middengebied van de Kolenkitbuurt. Een bijzondere metamorfose waar al in 2008 mee is gestart. De buurt heeft een geheel nieuw en eigen karakter gekregen. Met autoluwe en autovrije straten en speelruimte voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen, twee basisscholen en kinderopvangvoorzieningen.

 

Foto's: Visual Project voor Eigen Haard