Feestelijke start bouw Bajeskwartier Kavel A

15 oktober 2021

Op donderdag 14 oktober is in het gezelschap van een grote groep betrokkenen op een feestelijke wijze stilgestaan bij de start van de bouw van het Bajeskwartier in Amsterdam. Een ontwikkeling van de Alliantie OntwikkelingHotel Jansen en Bajeskwartier Ontwikkeling, bestaande uit AT CapitalCairn en AM. Heddes Bouw & Ontwikkeling neemt in opdracht van Hotel Jansen en de Alliantie Ontwikkeling de realisatie van Kavel A voor haar rekening.

 

Diverse betrokkenen kwamen afgelopen donderdag op uitnodiging van de ontwikkelaars van het project bij elkaar om de start van de bouw te vieren, een mijlpaal in de ontwikkeling van Bajeskwartier Amsterdam. Om de start te vieren plantten Dries Drogendijk van Gemeente Amsterdam, Jan Van Barneveld van de Alliantie, Peter Heuvelink van AM en Laurens van Doorn van Hotel Jansen samen een eerste boom.

Na een woord van welkom en de officiële handeling in de vorm van het planten van een boom, het glas geheven op een voorspoedige bouw. 

Het project dankt haar naam aan de locatie; namelijk daar waar eens de Bijlmerbajes stond. Op deze plek verrijst een prachtige, energie neutrale en groene stadswijk. Een plek waar uiteenlopende mensen en hun ondernemingen hun thuis zullen gaan vinden. In totaal worden er 11 gebouwen gerealiseerd, verdeeld over 4 clusters met ieder haar eigen karakter, programmering en uiterlijk.

Kavel A omvat een complex met 280 studentenkamers voor de Alliantie Ontwikkeling en Hotel Jansen met 200 Short-stay kamers voor Young talent, naar het ontwerp van Moke Architecten. Een plek die ook wel ‘een verticale stad’ wordt genoemd, waar (inter)nationale studenten en Young professionals kunnen wonen en verblijven. Al sinds de VO-fase van het project is Heddes in bouwteam betrokken bij de uitwerking, met als resultaat een maakbaar en betaalbaar ontwerp. Voor het bouwdeel van Hotel Jansen is gekozen voor een BREEAM certificering niveau Outstanding. Dit is het hoogst haalbare niveau, waarbij het gebouw na beoordeling op negen verschillende duurzaamheidsaspecten een score van minimaal 85% dient te behalen.

 

Op de bouwplaats zijn de heiwerkzaamheden in volle gang, deze zullen over ca. twee weken gereed zijn waarna de funderingswerkzaamheden worden uitgevoerd, zodat vlak voor de kerstperiode de keldervloer kan worden gestort. 

De oplevering van Bajeskwartier Kavel A zal in twee delen zijn, het bouwdeel voor Hotel Jansen wordt opgeleverd in het voorjaar van 2023 en het bouwdeel voor de Alliantie in de zomer van 2023.