Uppy award voor nieuwe bestemming 173.020 kilo afval

Uppy award voor nieuwe bestemming 173.020 kilo afval

Aan de Kop Grasweg in Amsterdam Noord verrijzen twee identieke woontorens met een bijzondere gevel. Hier bouwen wij aan City Icoon – 360 Twins Amsterdam, ontwikkeld door Amvest. Wat dit project extra bijzonder maakt is de gevel, ontworpen door Studioninedots. Het bedrijf StoneCycling® ontwikkelde hiervoor een WasteBasedBrick®. Deze vormt, in de kleur ‘Blackpepper’, de basis- en donkerste laag van de gevel.

 

Inmiddels zijn wij druk bezig met de afbouw en wordt ook de entree voorzien van WasteBasedSlips®. De hoogste tijd om stil te staan bij de impact die we samen maken: maar liefst 173.020 kilo afval krijgt een waardevolle nieuwe bestemming. Voor de oplettende lezer: het getal in de ingemetselde bakstenen betreft het aantal ge-upcyclede kilo’s in de buitengevel en is exclusief de ruim 20.000 kilo die in het interieur is verwerkt.

 

Een resultaat om trots op te zijn! Daarom kreeg onze collega Piet Wever in het bijzijn van alle betrokkenen deze week de UPPY uitgereikt, voor onze bijdrage aan een duurzamere bouw. Dit alles was niet gelukt zonder de inzet van bouwmanagementteam Brink en De Nis / AMA Materialenatelier die zich hard hebben gemaakt voor maximale impact binnen het beschikbare budget. Hiermee wordt de belofte van het gezamenlijk ondertekend Manifest Circulair Buiksloterham waargemaakt. 

Duurzaam bouwen de standaard maken.

Weer een stapje dichterbij.

Beelden: StoneCycling®