Oplevering van 700 studentenwoningen in Leiden

Vanmiddag heeft Heddes Bouw & Ontwikkeling het project MORE 1 & 2 te Leiden, bestaande uit 700 zelfstandige studentenwoningen met gemeenschappelijke ruimtes, opgeleverd aan opdrachtgever Yisheng Development. Morgen zullen hier de eerste studenten al hun intrek nemen in de nieuwe vestiging van Student Experience Leiden gelegen in de nieuwe entreezone van  Leiden Bio Science Park.

MORE 1 & 2

De studentenwoningen zijn gevestigd in twee gebouwen van in totaal circa 23.000m2. Hierin zijn tevens verschillende gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten zoals studieruimtes, eetkamers, cinemaroom, gaming- en lounge area, wasruimtes en daktuinen gerealiseerd.
Het ontwerp is van de hand van Paul de Ruiter Architects en VenhoevenCS, het landschapsontwerp is verzorgd door LANDLAB, het interieur ontwerp door Brunner. Het projectmanagement werd uitgevoerd door Red+.

Duurzaam gebouwd

De bouw van dit project is gestart in de zomer van 2021. Op de ontwikkelingen in het entreegebied van het Bio Science Park zijn BREEAM eisen van toepassing. Het voldoen aan deze eisen zorgt voor een lagere milieu-impact en lagere CO2-uitstoot van het project. Het verantwoorden van de herkomst van al het gebruikte hout is daar een voorbeeld van, evenals het werken met een afvalbeheersplan ter voorkoming of beperking van (bouw)afval.

Als onderdeel van de BREEAM eisen is het project aangemeld bij Bewuste Bouwers.  Bewust omgaan met je omgeving  speelt daarbij een grote rol. Dit uit zich in kleine en grote aanpassingen die vaak een groots effect hebben op de omgeving. Een mooi voorbeeld is de toepassing van ‘darklight led-armaturen’ voor de verlichting van de bouwplaats. Hiermee zorgden we ervoor dat alléén de bouwplaats werd verlicht: prettig voor de omwonenden, beter voor de natuur én het bracht een energiebesparing van 73%. Deze maatregel bezorgde het project zelfs de prijs voor de Best Presterende Bouwplaats 2022, van stichting Bewuste Bouwers.

Gebiedsontwikkeling MORE

Het studentenhuisvesting complex MORE 1 & 2 is onderdeel van de gebiedsontwikkeling MORE: een levendig entreegebied voor het Bio Science Park in Leiden dat straks het kloppende hart van het BioScience park zal vormen met tevens zo’n 1.100 huurwoningen, een hotel, winkels, restaurants en andere collectieve voorzieningen. Maar bovenal een levendige en gevarieerde woonomgeving die bestemd is voor studenten, jonge carrièremakers en (internationale) medewerkers van de universiteit. Een project met hoge ambities, waarin nauw wordt samengewerkt met de Universiteit Leiden en gemeente Leiden.
Deze ontwikkeling is tot stand gekomen in samenwerking met Universiteit Leiden, Lingotto, Red+, Round Hill Capital en MC2 Management.  Studentenhuisvester Student Experience is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer namens de investeerder het Round Hill European Student Accomodation Fund.