36 appartementen Legmeer Uithoorn

In Uithoorn is Team Modulair gestart met de realisatie van 36 appartementen voor Eigen Haard. De woningen worden modulair geproduceerd door Ursem Modulaire Bouwsystemen en door Heddes en Schouten Techniek geïnstalleerd op locatie. Inmiddels is de productie in de fabriek in Wognum van Ursem in volle gang, evenals het heiwerk en de prefab fundering op de bouwplaats.

 

Eigen Haard kiest bewust voor deze bouwmethode en zoekt daarmee naar versnelling van het bouwproces en een meer conceptuele vraag aan de markt. Heddes kan met de modulaire bouwsystemen van Ursem dit goed invullen. De woningen van ca. 60 en 75m2 bestaan uit 2 woonmodules die op locatie verbonden worden tot één woning. De woningen zijn af fabriek compleet afgebouwd en geïnstalleerd.

 

De 36 appartementen worden in 2 gebouwdelen gemonteerd met een galerij ontsluiting. Van de woningen worden er 13 uitgevoerd met een NOM installatie. De overige appartementen zijn uiteraard all-electric. De woningen en de voorzieningen zijn aangepast aan de doelgroep senioren. De gevels worden uitgevoerd in baksteen door steenstrips en houten gevelplanken die in de fabriek worden gemonteerd. Overige delen worden voorzien van metselwerk op locatie.

 

Vanaf week 43 zullen de woonmodules van Ursem worden gemonteerd op locatie. De modules zijn voorzien van alle installaties, keukens en inbouw. De bouw zal dan tot het einde van het jaar in beslag nemen. Begin volgend jaar zullen we de nieuwe bewoners kunnen verwelkomen.

 

 

Locatie

Legmeer, Uithoorn

Tags
  • WONINGBOUW
  • MODULAIR
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2020 - 2021

Opdrachtgever: Eigen Haard