De Dichters Kolenkitbuurt

De Dichters in de Kolenkitbuurt bestaat uit 56 sociale huurwoningen, 69 appartementen in de vrije sector en 137 koopwoningen.

De woningen zijn verdeeld over de woonblokken:

  • Vasalis met 53 koopwoningen en 22 vrije sector huurwoningen
  • Vinkenoog met 34 koopwoningen en 47 vrije sector huurwoningen
  • Komrij met 50 koopwoningen
  • Slauerhoff met 56 sociale huurwoningen

De sociale huurwoningen zijn bestemd voor de bewoners van de vierde fase sloop/nieuwbouw in het Middengebied van de Kolenkitbuurt.

 

De Dichters in Amsterdam West komen dichterbij! We zijn ruim een jaar onderweg in de bouw van de 262 nieuwe woningen die in vier verschillende woongebouwen verrijzen in de Kolenkit buurt in Amsterdam West. De bouw kent twee centrale locaties, maar die zijn wel gescheiden van elkaar. Onze verkeersregelaar is druk met het zorgen voor een soepel en vooral veilige doorgang van buurtbewoners, bezoekers en bouwers. We moeten het samen oplossen en dat lukt goed. Enkele buurtbewoners kijken vanuit hun huidige woning naar de bouw van hun nieuwe woning en zien deze in rap tempo de lucht in gaan. Eén Heddes collega is bevoorrecht en mag aan zijn eigen toekomstige woning meebouwen. Samen met zijn huidige buurvrouw mocht hij de eerste steen leggen van hun nieuwe woning die zij gaan huren van Eigen Haard.

De nieuwe bouwblokken op de beide locaties krijgen nu hun vorm; de inzet van de Flexibele Modulaire Casco’s van Spaansen maakt dat het bouwen heel snel gaat. Het metselen met de hefsteigers van Betsema is een goede logistieke en kwalitatieve oplossing voor dit project.

Op dit moment is de afbouw volop aan de gang, de eerste opleveringen volgen op korte termijn.

Locatie

Amsterdam

Tags
  • NIEUWBOUW
  • WONINGBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2018 - 2020

Opdrachtgever: Eigen Haard