High Note Almere

Urban Living

Het centrum van Almere wordt steeds stedelijker. Met de introductie van het project High Note door ontwikkelaar AM Noordwest wordt het centrum aangesterkt met een nieuw woongebouw. Een woongebouw met moderne woonconcepten, dat betaalbaar en uniek is en een bewuste keuze van de huurdersvraag voor meer delen en daarmee meer luxe.

De 157 appartementen zijn alle bestemd voor de verhuur en hebben diverse afmetingen. Er zijn appartementen van 45 tot 60 m2,  van 60 tot 70 m2 en 67 'Friendswoningen' met een oppervlak van 65 tot 100 m2. Het gebouw is ontworpen door Studioninedots, een architect van wie al vele projecten door Heddes Bouw & Ontwikkeling zijn gebouwd. Met Studioninedots hebben we in alle projecten een ijzersterke samenwerking en maken we complexe, binnenstedelijke opgaven tot een succes.

Voor AM is de samenwerking met Heddes op het project 1N2 in Amsterdam de aanleiding om ook voor High Note de samenwerking op te zoeken. High Note is een woontoren van 19 verdiepingen. Het heeft een adaptief vermogen: er is flexibiliteit in het ruimtelijk ontwerp en de programmering. Zo kunnen woningen in de toekomst worden aangepast of samengevoegd. Daarnaast is de plint op verschillende manieren in te delen en kan het gebruik van de gemeenschappelijke buitenruimtes worden aangepast. Daarmee geeft het gebouw ruimte voor veranderende woonbehoeftes en stedenbouwkundige ontwikkelingen.

De gevels worden in hoge mate geprefabriceerd beton en maken High Note tot een landmark in het Almere van morgen.

 

Ontwerp: Studioninedots. Beeld: Absent Matter

 

2020-11-24 Gemeente Almere en AM tekenen overeenkomst HIGHnote

2020-02-17 Nieuw woonicoon met 157 huurappartementen versterkt binnenstad Almere

Locatie

Almere Stad

Tags
  • NIEUWBOUW
  • WONINGBOUW
Projectgegevens

Bouwtijd: 2021 - 2023

Opdrachtgever: AM