Uitbreiding DIAMOND Vastgoed

Op het bedrijventerrein Boekelermeer-Zuid in Alkmaar realiseert Heddes Bouw & Ontwikkeling de uitbreiding van bedrijfspand Diamond Building voor een drietal opdrachtgevers: Spits BV, Distripack Pharma en Uplus. Deze firma’s zijn onder andere gespecialiseerd in het leveren van geautomatiseerd ingepakte geneesmiddelen aan apotheken. Dankzij deze methode kunnen patiënten al hun geneesmiddelen per stuk of per inname-moment verpakt ontvangen. Deze geneesmiddelverstrekking verhoogt de kwaliteit en veiligheid voor patiënten aanzienlijk. Het ontwerp van deze uitbreiding is, net als het ontwerp van de bestaande fabriek, van de hand van Orbit Architecten.

Het bestaande pand aan de Diamantweg van ruim 2.000 m2 wordt uitgebreid naar ruim 7.600 m2. Er worden extra productieruimtes gerealiseerd en daarnaast moderne kantoren, vergaderruimtes, een bedrijfsrestaurant met recreatieruimte en fitnessruimte en een auditorium voor symposia en opleidingen.

Op 21 februari 2020 is de eerste paal geslagen, de oplevering van deze uitbreiding wordt verwacht in het laatste kwartaal van 2020.

 

Beeldmateriaal: Orbit Architecten

 

2020-07-15 Project in beeld

Locatie

Alkmaar

Tags
  • UTILITEITSBOUW
  • NIEUWBOUW
Projectgegevens

Project Fase: Realisatie

Bouwtijd: 2020 - 2020

Opdrachtgever: Spits, Distripack Pharma, Uplus