Van leren tot werken bij Heddes

Mervyn Leermakers

Ruimte om te groeien

Ambitie brengt je verder. Mervyn Leermakers is daar een mooi voorbeeld van. Hij is sinds 2018 in dienst bij Heddes en werkt momenteel als Uitvoerder.

Heddes geeft jong talent graag alle ruimte om te groeien en het beste uit zichzelf te halen

Mervyn studeerde op de Hogeschool van Amsterdam en volgde de studie Built Environment – bouwtechnische bedrijfskunde. Het afstudeeronderwerp binnen zijn specialisatie Projectmanagement was gericht op ‘Slimme en schone bouwlogistiek’. Hierin onderzocht hij de werkelijke kosten van logistiek. Wat is de kostprijs van de logistiek en hoe kun je dat verbeteren of meer integraal benaderen. Het afstuderen combineerde hij 2 dagen per week met zijn baan als Assistent Uitvoerder. Daarvoor liep hij al stage binnen ons bedrijf als BIM Coördinator. Zo heeft hij stiekem al enorm veel kennis opgedaan over de mogelijkheden en toekomst van bouwtechnieken.

“Na afronding van mijn studie is ben ik fulltime in dienst gekomen,” aldus Mervyn. Hij kijkt met plezier terug op zijn periode van werken en leren. “Door die combinatie heb ik ontzettend veel en snel geleerd door de lesstof deels direct in de praktijk toe te kunnen passen. Ik werkte daar aan de eerste stappen van project City Icon in Amsterdam. Het voelde dan ook logisch om voor dit project als uitvoerder in dienst te komen.”

Uiteindelijk heeft Mervyn zo’n anderhalf jaar op dit project gewerkt. In juni 2021 was Heddes op zoek naar een assistent planvoorbereider. Iemand die ook kennis had van bepaalde programma’s. Eigenlijk iemand als Mervyn. Maar waar vind je die?

“Het is typisch Heddes om dan ook in de eigen keuken te kijken. Ze hebben mij toen gevraagd voor deze functie en uiteraard moest ik daar even over nadenken. Ik had het erg naar mijn zin in de uitvoering. Maar het leek me ook leuk om op een andere afdeling te werken en kijken hoe het er daar aan toe gaat. Daarom besloot ik die uitdaging aan te gaan enom de eerste stappen te zetten in het implementeren van een nieuw kwaliteitsprogramma.”

Typerend voor Heddes is dat er geluisterd wordt naar de wensen van mensen. Mervyn is in zijn functie als assistent planvoorbereider heel echt softwarematig bezig. “In de planvoorbereiding heb ik alles doorlopen. Ik heb geproefd aan tenders, planningen maken, bouwmethodiek, bouwplaatsinrichting en meegekeken met werkvoorbereiding en uitvoering. We hebben echt mooie stappen gezet, maar ik besefte me dat ik hier niet voor gestudeerd heb. Ik wil toch meer bezig zijn met de inhoud, met bouwen. Dit heb ik aangegeven en zo hebben we samen gekeken wat daarin het beste bij mij past.”

In mei 2022 is Mervyn wederom aan de slag gegaan als uitvoerder. Nu op project HAAVE in Haarlem. “Het pakket werk wat daar te doen is, spreekt mij erg aan. Uiteindelijk vind ik het leuk om samen na te denken over hoe we het gaan bouwen, dat is ook heel belangrijk. Maar ik heb er zelf behoefte aan het ook daadwerkelijk te zien. Hoe het buiten ontstaat en hoe het groeit. Dan kan je eigenlijk het beste zien als je in de uitvoering loopt.”

De komende periode wil Mervyn vooral meer ervaring opdoen in de uitvoering. “Ik merk dat ik meer energie van de bouwplaats krijg dan van alleen werken op kantoor. Uiteindelijk wil ik toe naar een gezonde afwisseling op kantoor en op de bouwplaats.” Mervyn heeft de ambitie om projectleider te worden, ooit. Hij wil verbindingsstuk worden tussen wat er bedacht wordt en hoe het uiteindelijk wordt gebouwd. “Wat aan de voorkant is bedacht, mag soms een betere brug krijgen naar de uitvoering of werkvoorbereiding. Het lijkt me mooi om zo’n functie later te vervullen. Ik heb nu ervaring op kantoor en straks ook meer ervaring buiten. Ik geloof dat die combinatie me gaat helpen om te werken aan een optimaal resultaat wat je samen als team kunt neerzetten.”