Feestelijk moment op de bouwplaats van project HAAVE

Feestelijk moment op de bouwplaats van project HAAVE

Aan de Floris van Adrichemlaan in Haarlem realiseren wij in opdracht van BEMOG Projektontwikkeling en het ASR Dutch Core Residential Fund 134 woningen in het nieuwbouwproject HAAVE, naar ontwerp van Rijnboutt architecten. In totaal omvat het project HAAVE 150 woningen (inclusief 16 woningen in particulier opdrachtgeverschap). Afgelopen maandag ontvingen wij de toekomstige bewoners, die de kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats met beide handen aangrepen.

Ten tijde van de start van de bouw van dit project was het wegens geldende maatregelen helaas niet mogelijk om de kopers van de 52 appartementen en 21 woningen live te ontvangen. De start van de bouw alsmede gesprekken met kopers vonden allemaal digitaal plaats. Des te mooier was het dan ook om de kopers te kunnen ontvangen in de parkeergarage van een van de twee gebouwen.

Bij aankomst werden alle gasten ontvangen met een feestelijke lekkernij. Daarna heette Daco Bokx, directeur van BEMOG Projektontwikkeling, iedereen welkom en gaf het woord aan Floor Roduner, wethouder van de gemeente Haarlem. Na een korte terugblik op het proces dat vooraf ging aan de ontwikkeling van het project HAAVE, blikte ook de wethouder terug op zijn eerdere bezoek waarbij een groep kandidaten hier hun praktijkverklaring ontving. Hierna was het moment van de officiële handeling aangebroken, waarvoor het gezelschap zich middels de trap vanuit de parkeergarage naar de toekomstige gezamenlijke binnentuin verplaatsen.

Zoals een schip symbolisch met een fles bubbels wordt gedoopt, was het nu de eer aan wethouder Roduner om project HAAVE te dopen. Onder toeziend oog van alle aanwezigen en onder het genot van een stralend zonnetje, volgde een luid applaus na de spreekwoordelijke doop. De aanwezigen grepen hun kans om rond te lopen op de plek waar straks de gezamenlijke binnentuingesitueerd zal zijn. Een aantal van hen kon zelfs al de contouren van hun toekomstige woning bekijken.

Na de feestelijke handeling keerde de groep terug in de parkeergarage alwaar er een glas bubbels klaarstond en Niels Doodeman, directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling, iedereen kort bedankte voor de aanwezigheid maar vooral ook voor het vertrouwen in Heddes Bouw & Ontwikkeling. “Wij staan bekend als creatief, deskundig en betrouwbaar en we hebben een gezicht”, zo moedigde hij ook vooral de kopers aan om hun vragen te stellen.

Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde middag. Het was prachtig om te zien hoe de kopers hier voor het eerst hun toekomstige buren ontmoetten, alvast telefoonnummers uitwisselden en hun eerste ervaringen konden delen. Wij bouwen gestaag verder, mét passie!


Meer informatie? Kijk op www.woneninhaave.nl