Nieuwbouwappartementen The Hub Osdorpplein opgeleverd

Op donderdag 14 juli zijn de 37 nieuwbouwappartementen van The Hub op het Osdorpplein op een feestelijke wijze aan de kopers opgeleverd. In aanwezigheid van Nabila Bouabbouz (Ambtelijk Opdrachtgever Gebiedsontwikkeling Osdorpplein) werd de entree van The Hub geopend. The Hub is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein.

In aanwezigheid van de nieuwe bewoners werd een dichtregel van dichter Jahan Valianpour onthuld. Tijdens het officiële moment verzorgde Gökhan Aksoy, de eerste Stadsdeel Dichter van Amsterdam Nieuw-West, een voordracht met een ontroerend gedicht over het Osdorpplein, waarin hij de transformatie van het Osdorpplein naar het bruisende kloppende hart van Amsterdam Nieuw-West pakkend wist vast te leggen.

The Hub en gedichten van Huis der Letteren

De dichtregel van dichter Jahan Valianpour “Elke buur is een ongelezen boek vol geheimen en mysterie” is door de nieuwe bewoners uitgekozen voor de entree van de appartementen The Hub. MRP en architect Jan Dittmar hebben in overleg met het Huis der Letteren de dichtregel een mooie plek gegeven in de entree. De dichtregel is aangebracht door Atelier Leo Mineur.

Bart Meijer, CEO MRP: “Het is een bijzonder moment dat we nu de eerste 37 appartementen van de tweede gebiedsontwikkeling van MRP op het Osdorpplein kunnen opleveren. Met veel plezier hebben we samengewerkt met de gemeente Amsterdam, Heddes Bouw & Ontwikkeling en alle betrokken partijen. In het najaar zullen we het complete project opleveren.”

The Hub/Stadsloket & kantoor/Woonzorg

In het hart van The Hub komen ook het Stadskantoor en het Stadsloket met stadskantoren. Er komen daarnaast voor Woonzorg 16 extra sociale huurwoningen met een nieuwe binnentuin en entree en een gezamenlijke ruimte voor de bewoners. Ook worden in het najaar de 40 vrije sector huurappartementen opgeleverd en horeca en winkels in de plint.

Nabila Bouabbouz (ambtelijk opdrachtgever Gebiedsontwikkeling Osdorpplein): “In Osdorpplein komen diverse werelden bij elkaar. Een mooie balans tussen wonen, werken, recreatie en maatschappelijke en culturele voorzieningen. Er wordt hard gewerkt om stadscentrum Osdorpplein verder te vernieuwen tot een modern en compleet stadshart van Nieuw-West. Dat is hard nodig, want het stadsdeel groeit, vergelijkbaar met een middelgrote stad in Nederland. De laatste jaren kwamen er al 1.400 nieuwe woningen bij in Osdorpplein. De volgende vernieuwingsfase levert nog eens ruim 1.000 nieuwe woningen op.’’

 

The Hub is ontwikkeld door MRP, gebouwd door Heddes Bouw & Ontwikkeling en is ontworpen door Dittmar Architecten. Het eerste gebouw dat nu is opgeleverd bestaat uit 37 comfortabele koopappartementen van 47 tot 78 m2. De meeste woningen hebben een balkon of loggia en er zijn gezamenlijke fietsenbergingen. Op de begane grond van The Hub komen winkels en een horecagelegenheid.

Beelden: MRP Development