Projectupdate HAAVE in Haarlem

134 woningen in Haarlem-Zuid

Project in beeld: HAAVE in Haarlem

In het opkomende Haarlem-Zuid realiseren wij project HAAVE, bestaande uit de bouw van 134 woningen gesitueerd in twee woonblokken. In juni ontvingen wij de toekomstige bewoners en overige betrokkenen op de bouwplaats. De ruwbouw was toen nog in volle gang. Op dit moment kijken we heel voorzichtig naar de afronding van de ruwbouw.

Het nieuwbouwplan HAAVE bestaat uit 52 koopappartementen, 11 Stadswoningen, 7 Grachtwoningen, 3 Special appartementen en 61 huurappartementen, naar het ontwerp van Rijnboutt. Ontwikkelaar is  BEMOG Projektontwikkeling West B.V. en opdrachtgever van de huurappartementen is ASR Dutch Core Residential Fund. De bouw is gestart in de zomer van 2021 en op de bouwplaats zijn in de periode van schrijven ze periode de meeste verschillende disciplines aan het werk. Een drukke bedoeling én veel zichtbare vorderingen op diverse vlakken.

 

Het Parkgebouw bestaat uit vijf woonlagen met daaronder een kelder voor fietsenstalling en bergingen. Het heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt; de dakbedekking is gereed. Rondom dit gebouw wordt hard gewerkt om de gevel gereed te maken. Voor de bouwvak is de afbouw gestart, de afbouwdisciplines volgen elkaar als het ware in een treintje door het gebouw heen, van beneden naar boven. Momenteel bevindt de ‘afbouwtrein’ zich op de tweede verdieping.

 

Het Singelgebouw is opgedeeld in aparte bouwdelen, te weten de Grachtappartementen, het gedeelte met 14 huurwoningen, de Grachtwoningen, Stadswoningen en de koopappartementen. In dit gebouw wordt nog volop gewerkt aan de ruwbouw. Van de Stadswoningen, die elk drie volwaardige bouwlagen hebben, is het dak bereikt. Bij de 14 huurwoningen wordt het dak volgende week bereikt. De koopappartementen bevinden zich nog in de ruwbouwfase, met de verwachting dat deze fase aan het eind van dit jaar bereikt is en we dus in het gehele project op hoogte zijn.

 

Zodra de afbouwtrein in het Parkgebouw klaar is, gaat deze door het Singelgebouw in. De afbouw verschilt enigszins, de huurappartementen worden voorzien van wandafwerking en opgeleverd met keukens. De koopappartementen/woningen worden ingericht naar overeengekomen wensen van de individuele kopers.

 

Kortom; wij vervelen ons niet in Haarlem!