Team modulair is gekozen door NH Bouwstroom

voor verplaatsbare woningen: FLX!

NH Bouwstroom – een samenwerkingsverband van acht woningcorporaties in Noord-Holland – heeft zes bouwpartners geselecteerd om samen op basis van concepten nieuwe woningen te bouwen. De gekozen bouwpartners zijn: Fijn Wonen, Hillen & Roosen, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Homes Factory, Heddes Bouw & Ontwikkeling en MOOS. Zij sluiten zich aan als bouwpartner van NH Bouwstroom. Daarmee is de snelle bouw van nieuwe, betaalbare woningen in Noord-Holland een stap dichterbij.
Heddes Bouw & Ontwikkeling vormt samen met Ursem Modulaire BouwsystemenSchouten TechniekPieters Bouwtechniek en rudy uytenhaak + partners architecten ‘Team Modulair’.

De woningmarkt zit muurvast. De behoefte aan betaalbaar wonen in Noord-Holland is groot. Acht woningcorporaties in Noord-Holland  (Eigen Haard, Intermaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard, Ymere) bundelden daarom vorig jaar de krachten in NH Bouwstroom. Samen gaan ze actuele woningmarktproblemen oplossen. Door centraal in te kopen, het bouwproces te standaardiseren, fabrieksmatig modulair en circulair te bouwen. Zonder in te leveren op kwaliteit, betaalbaarheid en uitstraling.
Selectie marktpartijen

NH Bouwstroom heeft na een intensief proces zes bouwpartners geselecteerd die mee kunnen en willen in de beoogde manier van samenwerken. Bouwpartners die een product kunnen leveren dat voldoet aan de eisen wat betreft programma, uitstraling, duurzaamheid en flexibiliteit. NH Bouwstroom en de bouwpartners trekken vanuit gedeeld belang op met gemeenten om samen locaties te vinden in Noord-Holland waar we in de komende jaren woningen kunnen bouwen.

 

Vernieuwen van proces en product

Als krachtige inkoper met een continue bouwopgave door heel Noord-Holland, stelt NH Bouwstroom betrouwbaarheid, schaalvoordeel en innovatiekracht centraal. De samenwerking van acht corporaties bundelt ervaring, kennis en capaciteit. Projectleiders en specialisten werken vanuit hun eigen corporaties gezamenlijk aan een vernieuwing van het proces en het product. NH Bouwstroom heeft volume om de markt vooruit te bewegen en de ambitie om over heel Noord-Holland de komende jaren zo’n 750 conceptwoningen per jaar te realiseren.
Deze woningen worden verdeeld over drie typen woningen: twee permanente woningtypen in de vorm van grondgebonden eengezinswoningen en gestapelde appartementen en een type met verplaatsbare woningen. Voor de grondgebonden eengezinswoningen werkt NH Bouwstroom samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma en Homes Factory, voor de gestapelde appartementen met Fijn Wonen en Hillen & Roosen en voor de verplaatsbare woningen met Heddes Bouw & Ontwikkeling, Homes Factory en MOOS.

Woningnood oplossen

Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “We creëren zo een nieuwe manier van gezamenlijk werken om mooie wijken te realiseren met betaalbare woningen. Dankzij het bundelen van onze kracht als Noord-Hollandse corporaties en de vernieuwende samenwerking met onze bouwpartners. Door ons transparant en nieuwsgierig op te stellen, weten we bouwers te verleiden om op gelijkwaardige basis de bestaande praktijk uit te dagen. En er zo voor te zorgen dat we samen de woningnood in Noord-Holland in de komende jaren kunnen verlichten.”

Maximaal Flex

Team modulair geeft antwoord op het meest integrale vraagstuk: hoe maken we een optimale woonmodule die op veel verschillende plekken is in te zetten, met minimale extra inspanningen en materiaal wat te verplaatsen is naar een toekomstige bestemming? Onze woonmodule verschilt in basis niet van onze modulaire woningen, die wij permanent bouwen. Maar door slimme keuzes te maken in het gebruik van materialen die de verplaatsbaarheid maximaal maken met een minimum verlies aan materiaal, kunnen wij de maximaal FLX! realiseren. De modules (bouwstenen) worden voorzien van een permanente gevel die je kunt vergelijken met een motorkap. Bij het sluiten van de motorkap is de gevel gereed. Maar als we deze open maken kunnen we alle onderdelen onder de motorkap losmaken en hergebruiken.