Ondertekening overeenkomst realisatie appartementen in Schagen en Oudesluis

Ondertekening overeenkomst realisatie appartementen in Schagen en Oudesluis

Vandaag zijn door Niels Doodeman (Algemeen directeur van Heddes Bouw & Ontwikkeling) en Stefan van Schaik (directeur-bestuurder van Wooncompagnie) de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de realisatie van in totaal 56 woningen in Schagen en Oudesluis. In samenwerking met de gemeente Schagen is er een plan ontwikkeld voor twee wooncomplexen met appartementen, bestemd voor de sociale verhuur. Beide complexen worden gerealiseerd door Heddes, met de toepassing van modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen en installaties verzorgd door Schouten Techniek. 

Snelle modulaire bouw

In Schagen worden met het complex ‘De Tramhalte’, gelegen aan de Piet Ottstraat, 44 appartementen gerealiseerd en nabij de Melchiorstraat in Oudesluis 12 sociale huurwoningen. Beide complexen worden modulair gebouwd, op voormalige handbalvelden.  

Voordeel van de modulaire bouwmethode is dat de bouwtijd kort is en in een geconditioneerde omgeving plaatsvindt. Hierdoor is er relatief weinig invloed van het weer op de bouw alsmede weinig hinder van de bouw voor de omgeving. Tevens is er ten opzichte van traditionele bouw een aanzienlijk lagere milieubelasting. Niels Doodeman: “Wij zijn blij weer een mooi project te mogen realiseren, voor én met Wooncompagnie. De gezamenlijke inspanningen om dit haalbaar te krijgen zijn constructief geweest, met hetzelfde doel voor ogen. Fijn om in de regio invulling te kunnen geven aan de grote vraag naar woningen.” 

Een gevarieerde huursector

Wooncompagnie ziet graag een gevarieerde huursector met verschillende woningtypen. Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Wooncompagnie legt uit: "Deze twee nieuwbouwprojecten passen perfect in deze opgave die wij onszelf hebben gesteld. Met de snelle bouw van deze woningen, kunnen we 56 huishoudens weer een thuis bieden in verschillende fasen van hun leven. Wooncompagnie ziet grote voordelen in modulaire bouw. De kwaliteit is hoogstaand en we kunnen sneller bouwen dan traditioneel in een tijd waar de wooncrisis groot is. Mensen die al zo lang wachten op een woning moeten we een vaste stek kunnen bieden en geen tijdelijke oplossing. Deze twee nieuwbouwprojecten bieden het beste uit twee werelden. Een modulair gebouwde woning op een vaste locatie." 

De productie voor de modules voor beide complexen, in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen in Wognum, start medio mei van dit jaar. De realisatie op de locaties start naar verwachting voor de bouwvak.