Bouwgenoten,
Duurzame Dinsdag is een dag met aandacht voor initiatieven uit de samenleving die onze wereld duurzamer, mooier en beter maken. Wij bij Heddes Bouw & Ontwikkeling en Ballast Nedam West maken de wereld met onze projecten mooier en beter en we proberen dat ook steeds duurzamer te doen.
De bouwsector is verantwoordelijk voor 11% van de CO2 uitstoot in Nederland. Wij willen bijdragen aan de vermindering van ons aandeel in de uitstoot. Voor onze klanten, voor onszelf én voor de wereld.
Inhoudelijk leren én ontwikkelen we onszelf iedere dag. We nemen kleine en grote initiatieven om onze milieu-impact te verkleinen en ook te luisteren naar wat onze klanten willen. Op die manier kunnen we zowel inhoudelijk als financieel de juiste invulling geven aan de vraag van onze klant. Samen met onze klanten duurzame ambities waarmaken is wat we elke dag doen.
Waar kijken we op terug?
Waar zijn we mee bezig?
Wat helpt ons hierbij?
Hoe doen we dat?
Bij elke bouwkeuze die we maken kijken we hoe het duurzamer kan. Dit doen we door vooruit te lopen op de CO2 belasting, maar ook voor materialen kijken we naar restwaarde als kostbare grondstof voor de toekomst. De financiële sector helpt ons hierbij door bij steeds meer financieringsmodellen meer bio-based en duurzame keuzes te waarderen dat resulteert in extra investeringsruimte. Hierdoor kunnen wij onze klanten niet alleen laten zien dat bouwen duurzamer kan, maar ook hoe deze transitie te financieren. Door bijvoorbeeld nog beter te isoleren worden de bouwkosten hoger en dit kan worden terug verdiend op de lening vanuit de Regeling Groenprojecten. Het inzichtelijk maken van deze mogelijkheden is essentieel voor versnelling.
Een van onze doelstelling is om onze materiaalgebonden CO2 uitstoot naar beneden te krijgen. Om binnen het kader van de DGBC (Dutch Green Building Counsil) te blijven. We houden voor al onze projecten de materiaalgebonden CO2 uitstoot bij, dus doen aan monitoring van de PPI en NPG.
Op deze manier doen we ons deel om de CO2 uitstoot te beperken binnen de financieringsmodellen die hiervoor bestaan. Maar ook het ‘less is more’ principe maakt projecten duurzamer. We kijken pragmatisch naar de keuzes bij de wens om een gebouw een ‘aantrekkelijk’ aanzien te geven.
Wat zijn onze doelen voor de toekomst?
Waar doen we dat voor?
We bouwen aan een duurzame toekomst.