Bouwplaats MORE 1 & 2 Leiden wint prijs Best Presterende Bouwplaats!

Begin van deze maand werden wij verrast met het bericht dat de bouwplaats van project MORE 1 & 2 in Leiden, met zeven anderen, genomineerd was voor de titel van Best Presterende Bouwplaats van 2022. Een prijs die wordt uitgereikt door de stichting Bewuste Bouwers. Gistermiddag, tijdens de bijeenkomst Bewuste Bouwers Boost, mocht ons team de prijs in ontvangst nemen! Een unieke trofee en een mooie titel om trots op te zijn.

 

Bewuste Bouwers zet zich in voor het verbeteren van het imago van de bouw. Met de inzet van haar gedragscode die bestaat uit de vijf pijlers omgeving, veilig, vakmensen, milieu en verzorgd, wil zij de bouwwereld een impuls geven. Heddes Bouw & Ontwikkeling meldt al haar projecten aan bij Bewuste Bouwers, wij hebben de gedragscode hoog in het vaandel staan en deze helpt ons ook op het gebied van omgevingsmanagement. Regelmatig doet Bewuste Bouwers een audit op onze bouwplaatsen. Dit houdt ons scherp en is keer op keer leerzaam.

 

De innovatie die ervoor zorgde dat de bouwplaats van project MORE 1 & 2 in Leiden genomineerd is, is de toepassing van Darklight armaturen in de torenkranen in samenwerking met Ballast Nedam Materieel. Er wordt gebruik gemaakt van kleinere én led-lampen, waardoor er in plaats van drie stuks, vier stuks kunnen worden gemonteerd aan de kraan. De lampen kunnen heel gericht ingesteld worden, zodat het licht alleen op de bouwplaats schijnt en de omwonenden, omgeving en natuur hier minder overlast van ervaren. Daarnaast levert deze stap ook een energiebesparing op van maar liefst 73%.

 

‘De auditor heeft het werk beoordeeld met een 9,2. Een cijfer dat niet veel wordt gegeven’, aldus Jan Koers, directeur van Bewuste Bouwers. Daarnaast zijn er drie zogenaamde Goede Voorbeelden benoemd, die de uiteindelijke titel hebben bepaald.

  1. Een speciale brievenbus voor leveranciers zodat zij niet per levering over de bouw terug naar de keet moeten voor afleveren van de bonnen.
  2. Een speciale leerling-begeleider die namens Heddes de leerling-vaklieden begeleidt.
  3. Een hoge mate van hergebruik van bijvoorbeeld bekistingshout maar ook overtollig beton, waar eerst looppaden van worden gemaakt zodat iedereen schoon het gebouw en de keet in en uit kan, voordat het wordt afgevoerd.

Tijdens de uitreiking werd er zelfs nog een vierde Goed Voorbeeld benoemd: een maatregel die ervoor zorgt dat fietsers moeten afstappen voordat zij de bouwweg kruisen bij de uitgang van de bouwplaats.

 

Namens Heddes Bouw & Ontwikkeling waren Helen (planontwikkelaar) en Iwan (hoofduitvoerder) aanwezig bij de uitreiking. ‘Wij zijn zeer vereerd met deze eerste plaats. Het is een beloning voor de inzet die geleverd wordt op het project en een motivatie voor ons om daar volop mee door te gaan’, aldus Helen.

 

Meer informatie over de toepassing van Darklight armaturen? Bekijk hier de video

Meer weten over project MORE 1 & 2? Kijk hier