Ontwikkeling De Lus van start

De handtekeningen onder het contract voor een nieuw modulair project zijn gezet. Dit is de start van de ontwikkeling van HomeFlex, van 96 appartementen in Schagen.

Voor dit modulaire project start de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen met de bouw van maar liefst 192 modules die geconditioneerd in Wognum worden geproduceerd. Elk appartement bestaat uit twee geschakelde modules. Nadat de fundering in Schagen gereed is, zullen de modules kant en klaar naar De Lus worden vervoerd en daar op elkaar gestapeld worden.

De modules worden in de fabriek nagenoeg afgewerkt, zodat er minder bouwbewegingen nodig zijn naar De Lus. Praktisch én duurzaam!

De gemeente Schagen heeft op korte termijn voor ca. 1.000 arbeidsmigranten huisvesting nodig. Voor dit plan aan De Lus is een tijdelijke vergunning verleend om voor een periode van 20 jaar af te wijken van het huidige bestemmingsplan waarmee deze huisvesting hier gerealiseerd kan worden. De modulaire bouw biedt hiervoor de meest ideale oplossing, omdat de modules na 20 jaar kunnen worden verplaatst naar een nieuwe locatie. Dit doet niets af aan de kwaliteit van de woningen. De modules die wij maken in de fabriek van Ursem Modulaire Bouwsystemen voldoen aan de eisen van ‘permanente bouw’.

 

Het project omvat 84 appartementen in 3 bouwlagen. Op de begane grond zijn een aantal algemene ruimtes.